Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

Hμερήσια Διάταξη συνεδρίασης 7ης Σεπτεμβρίου 2016 της
Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης


Την Τετάρτη  7 Σεπτεμβρίου 2016  και ώρα 12.00 μ.μ.  συνεδριάζει η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:


Επικύρωση αποφάσεων 5ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

  1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Πρόγραμμα GREECE – ALBANIA 2014-2020 (ordinary).
  2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου , του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες διαμόρφωσης στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Κερασώνος» προϋπολογισμού 2.450,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου , του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Καθαίρεση νεότερων κονιαμάτων σε τμήματα τοιχογραφημένων επιφανειών στον Ι.Ν. Αγίου Συμεώνος Κορύτιανης» προϋπολογισμού 15.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου , του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κουκουλίου- Εφαρμογή ενεμάτων» προϋπολογισμού 10.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση διατηρητέου μνημείου οικίας Δεσπότη- Άμεσα στερεωτικά μέτρα στην Οικία Χουσεΐν Μπέη (Σπίτι Δεσπότη) στα Ιωάννινα» προϋπολογισμού 300.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου
  6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού / Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Επέκταση χώρου στάθμευσης οχημάτων και περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης» προϋπολογισμού 300.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δήμου Ιωαννιτών για την υλοποίηση του έργου: «Αναστύλωση –στερέωση δημοτικού σχολείου Κράψης» προϋπολογισμού 50.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την υλοποίηση του έργου: «Εκπόνηση μελετών στερέωσης χριστιανικών και οθωμανικών μνημείων Δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 38.400,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  9. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Κόνιτσας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος «Αποκατάσταση πέτρινου γεφυριού Κόνιτσας», προϋπολογισμού 66.574,00 € ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  10. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την υλοποίηση του έργου: «”Δωδώνη. Οι ερωτήσεις των χρησμών” στο Μουσείο Ακρόπολης» προϋπολογισμού 10.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, Γηρομερίου, Φιλιατών, Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Θεσπρωτίας» προϋπολογισμού 50.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  12. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Κοινωφελούς Αναγνωστοπουλείου ιδρύματος για την υποβολή πρότασης ανακατασκευής του ιδρύματος, με ακρωνύμιο EX.TOUR και τίτλος πρότασης:  «Developing and promoting extreme tourism in Greece Albania cross-border area. Ανάπτυξη και προώθηση του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή» και ορισμό δύο  (2) μελών με τους αναπληρωτές τους  από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
  13. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 2η, α/α 6):«Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 57101/3463/15.10.2011 απόφασης Γ.Γ.Π.Η., που αφορά στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων βιομηχανίας εμφιαλώσεων νερού, συνολικής ποσότητας απόληψης νερού 400.000 m3 /έτος, εγκατεστημένη στην Τ.Κ. Περιβλέπτου του Δ. Ιωαννιτών»..Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε.»  εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
  14. Γνωμοδότηση ,επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση της υπ. αρ. 141564/25-07-2005 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου (κατηγορία Α1, ομάδα 1η, α/α 01): «Ιόνια Οδός: τμήματα Κουβαράς (βόρ. Παράκαμψη Αγρινίου)- Κομπότι (νότ. παράκαμψη Άρτας) και Φιλιππιάδα (βόρ. παράκαμψη Άρτας) –Ιωάννινα (Ελεούσα)», ως προς τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Μενιδίου και Τερόβου και του πλευρικούς σταθμούς διοδίων Α/Κ Γοργόμυλου στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης ».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – ΕΥΔΕ/ ΚΕΣΠ/Κ & Δ.Ε./Τμήμα ΠΑΘΕ & ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
  15. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η):«Εγκατάσταση και λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 38.700 πτηνών, ήτοι 155 ΙΖ, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην Τ.Κ. Πολυλόφου του Δ. Ζίτσας.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Ιωάννης Μηλιώτης.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
  16. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορία Α2, α/α 5): « Γεφύρωση του ποταμού Αράχθου, στο ύψος του Τριγώνου, με τις απαιτούμενες προσβάσεις στο Δήμο Αρταίων».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Δήμος Αρταίων. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
  17. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2):«Βελτίωση του τμήματος Καλπάκι- Κόνιτσα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων/ Γενική Γραμματεία Υποδομών/Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών /Διεύθυνση Οδικών Υποδομών . (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites