ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ το πρόγραμμα του Υπουργείου για τα μαθήματα κολύμβησης στους μαθητές της Πρέβεζας το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους!

Σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα μαθήματα κολύμβησης στους μαθητές της Γ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της Πόλης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς,εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,για την υλοποίηση του προγράμματος.
Ο Δήμος Πρέβεζας ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς πως η λειτουργία του Κολυμβητηρίου τα δύο πρώτα σχολικά τρίμηνα δεν είναι εφικτή για τους γνωστούς λόγους που έχουν γίνει γνωστοί και από τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο κ. Ευάγγελο Συγκούνα, ότι δηλαδή δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την συντήρηση της πισίνας. Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως επιβεβαίωσε και στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας και την εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού η καθηγήτρια φυσικής Αγωγής και υπεύθυνη του Συλλόγου Ποσειδών ο Δήμος Πρέβεζας δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το Δημοτικό Κολυμβητήριο να ανοίξει για την υλοποίηση του προγράμματος στο τελευταίο τρίμηνο του Σχολικού έτους, δηλαδή τους μήνες Απρίλιο, Μαϊο και Ιούνιο.
Εν το μεταξύ την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συνάντηση καθηγητών και γονέων στο χώρο του Κολυμβητηρίου όπου θα συζητηθούν οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε οι πολίτες να διεκδικήσουν το άνοιγμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου όλο το χρόνο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ταξιάρχης Κωστόγιαννης πήρε την πρωτοβουλία και απηύθυνε την πρόσκληση αυτή,  στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας και την εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού: “Είναι σαφέστατο πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευθύνη της δημοτικής αρχής για την άθλια κατάσταση που παρουσιάζει το Κολυμβητήριο σε όλα τα επίπεδα.Υπάρχει μια σαφέστατη ευθύνη και αυτής της αρχής και των προηγούμενων που έχουν έχουν αφήσει το κολυμβητήριο να έχει εικόνα εγκατάλειψης. Η ίδια οικονομική κατάσταση υπάρχει παντού, πως είναι δυνατόν τα κολυμβητήρια στους περισσότερους δήμους να λειτουργούν και στην Πρέβεζα να μην λειτουργεί.Θεωρώ ότι βρίσκονται σε μία κατάσταση αφασίας.Το Ξαφνικό κλείσιμο μπορεί να ερμηνευθεί και ως επίδειξη πυγμής του Δήμου και του υπευθύνου του κ. Συγκούνα με στόχο να αποθαρρύνει κάθε φωνή και κάθε προσπάθεια για χειμερινή λειτουργία του.Αυτή τη στιγμή ο Δήμος στερεί την δυνατότητα από όλα τα παιδιά να ασχοληθούν και με την Κολύμβηση, που είναι ένα υπέροχο άθλημα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αναπτυχθεί μαζική κολύμβηση, δεν μπορεί να αναπτυχθεί αγωνιστική Κολύμβηση. Θεωρώ και καλώ οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε να πέσουν προτάσεις στο τραπέζι για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αλλάξει αυτή η άθλια και μίζερη κατάσταση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόγιαννης.
Η Ιουλία Λύρου από την πλευρά της δήλωσε : “Είμαι στις πισίνες από 7 χρονών, δεν είμαι μόνο τα τελευταία 30 χρόνια σαν καθηγήτρια, είμαι και σαν αθλήτρια και στην Αθήνα που ήμουνα δεν κολυμπάγαμε σε κλειστές πισίνες. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κλειστή η πισίνα για να γίνει προπόνηση.Έχουμε ένα αθλητικό κέντρο που μπορείς να κάνεις και συλλογική προπόνηση και μεμονωμένη και είναι προσβάσιμο και με τα ποδήλατα και με τα πόδια.Είναι κρίμα να υπολειτουργεί” τόνισε η κ. Λύρου. 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites