Δευτέρα, 28/05/2018

Αλλάζουν όλα στα πρωταθλήματα Volley ΕΣΠΕΔΕ-Ρεκόρ συμμετοχών

Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής,  μας γίνανε γνωστές από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα μεγάλα πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών. Στους Άνδρες 8 ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ενώ στις Γυναίκες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα οι ομάδες είναι 13, αριθμός ρεκόρ για την περιφέρειά μας.
Το πρωτάθλημα των Ανδρών θα έχει την ίδια μορφή με πέρυσι, οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες θα συμμετέχουν στα play-off ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία συγκροτώντας ζευγάρια(1ος – 4ος), (2ος – 3ος) μεταφέροντας τις νίκες, ενώ από φέτος σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρωταθλητής θα παίξει μπαράζ ανόδου, με αντίπαλο τον πρωταθλητή Θράκης/Αν. Μακεδονίας.
Οι ομάδες που δηλώσανε συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι Βολίδα Κέρκυρας, Ερμής Ηγουμενίτσας, Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Α.Σ. Γιάννενα, Α.Ο. Πρέβεζας, Αναγέννηση Άρτας και ο Γ.Σ Άρτας. Τα Γιάννενα έχουν το μερίδιο του λέοντος με τρεις (3) ομάδες.
Το πρωτάθλημα των Γυναικών όπως αναφέρεται και στην ειδική προκήρυξη θα διεξαχθεί σε  δύο (2) ομίλους και ο Νότιος όμιλος όπου θα αγωνίζεται και η ομάδα μας θα έχει έξι (6) ομάδες, ενώ ο Βόρειος όμιλος εφτά (7). Επομένως στον Νότιο όμιλο θα είναι Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Ελπίδες Λευκάδας, Λιάκατας Αιτωλικού, Παναιτωλικός, Φιλία και ο Γ.Σ Άρτας, ενώ στον Βόριο όμιλο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Ηρακλής Ιωαννίνων, Απείθαρχος Ιωαννίνων, Ερμής Ηγουμενίτσας, Βολίδα Κέρκυρας, Θινάλι Κέρκυρας, με τις ομάδες των Ιωαννίνων να δημιουργούν ρεκόρ (4 ομάδες). Οι  πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν  στα play-off ανόδου για την Α2, ενώ οι ομάδες από την 3η θέση και κάτω θα παίξουν στα play-out, μιας και από επόμενη σαιζόν θα γίνει και Β΄ κατηγορία στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. Οι τέσσερις (4) πρώτες από το νέο πρωτάθλημα θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Β΄ Εθνική κατηγορία.
Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα ανακοινωθεί από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. και η ημερομηνία διεξαγωγής των κληρώσεων των πρωταθλημάτων.
Πηγή: artavolley

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ