Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας δεν άκουσε το ΤΕΛΟΣ που έβαλε ο Πολάκης στο “όνειρο” ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα

Ή δεν τον άκουσε ή έκανε πως δεν τον άκουσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, αφού σε δελτίο τύπου που απέστειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την επίσκεψή του στην Πρέβεζα, αναφέρει τα πάντα εκτός από την ξεκάθαρη στάση του στο θέμα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
Ο τρόπος που προσπέρασε αυτή τη δήλωση του Υπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας γεννά ερωτηματικά για το αν και κατα πόσο ακούει τα πάντα ή ακούει μόνο αυτά που θέλει να ακούσει … και τέλος για το αν μας λέει όλη την αλήθεια ή μας λέει αυτά που θέλει εκείνος να μας πει!Μάλιστα το αστείο της υπόθεσης είναι πως ισχυρίζεται πως μας παραθέτει ολόκληρη την δήλωση Πολάκη!Ευτυχώς για τους αναγνώστες δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας ολόκληρη η δήλωση του κ. Πολάκη είναι καταγεγραμμένη στα Βίντεο των ΜΜΕ της Πρέβεζας!
Παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου
Παύλος Πολάκης: ’’Εμείς «ανοίγουμε» νοσοκομεία, δε «κλείνουμε»’’.
Το μεσημέρι της  Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μπάρκα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας (Γ.Ν.Π.). Εκεί, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του  νοσοκομείου, το σωματείο εργαζομένων, εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και στο τέλος με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε δηλώσεις για στήριξη και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας-αύξηση προϋπολογισμού Γ.Ν.Π. κατά 120.000 ευρώ, είκοσι δύο (22) προσλήψεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση Γ.Ν.Π., για θεσμικές αλλαγές – διαχωρισμός  6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανασχεδιασμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Πρέβεζα  και διέψευσε κατηγορηματικά σενάρια για ενδεχόμενη συγχώνευση νοσοκομείου Πρέβεζας και Λευκάδας, χρησιμοποιώντας και μια κρητική μαντινάδα « Αναγυρίζω το στενό και πάω απ’ άλλο τόπο, να μη σε βάλω αγάπη μου στις γλώσσες των ανθρώπων.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:
«Ήρθαμε , σήμερα, με τον βουλευτή, τον κ. Μπάρκα , για μια περιοδεία στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, και θα συνεχίσουμε στη Λευκάδα. Το νοσοκομείο της Πρέβεζας, για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή- γιατί άκουσα κάποια αιτήματα από τους εργαζόμενους και τους φορείς που συναντήθηκα – είναι ένα νοσοκομείο που θα συνεχίσει να λειτουργεί. Εμείς μόνο ’’ανοίγουμε’’, δε ’’ κλείνουμε’’ νοσοκομεία, όπως το δείξαμε και στη Σαντορίνη, όπου είναι ένα νοσοκομείο που άνοιξε για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Το νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει ενισχυθεί και θα ενισχυθεί εντός του έτους με είκοσι δύο άτομα προσωπικό, συνολικά-και παραϊατρικό και γιατρούς.  Ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία έξι επικουρικοί γιατροί από τον Οκτώβριο και μετά. Υπογράψαμε άλλους δύο επικουρικούς γιατρούς που καλύπτουν κενά, του Μικροβιολόγου και του Ορθοπαιδικού. Υπάρχουν τρεις μόνιμες θέσεις γιατρών. Υπάρχει προσωπικό που έρχεται από την προκήρυξη των 585 ατόμων του επικουρικού προσωπικού, από τις θέσεις των μονίμων, της 4Κ και 5Κ και από το μεγάλο πρόγραμμα που κάνει το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.ΝΟ. για την αντιμετώπιση των δομών φιλοξενίας προσφύγων, που και εκεί ενισχύεται εμμέσως το Γενικό Νοσοκομείο  Πρέβεζας με άλλα 5 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα ενισχύσουμε το νοσοκομείο όσο χρειαστεί, όπως και όλα τα νοσοκομεία στη χώρα.
Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έδωσε 76 εκ. ευρώ μαζεμένη χρηματοδότηση και  δίνει άλλα 76. Ο σκοπός μας είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, για πρώτη φορά στα χρονικά ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να υλοποιήσει την κάθε χρόνο δέσμευσή του να χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία –  που μέχρι τώρα δεν γινόταν – και να φτάσουμε σε ένα ποσό ύψους 500-600 εκ. ευρώ πέρα από την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπάρχει ένα αίτημα για ενίσχυση περίπου 110-120.000 ευρώ για τον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Π., το οποίο πιστεύω θα υλοποιηθεί-έχουμε τη δυνατότητα αυτή».
Ενημερώθηκα για μια σειρά από προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη Τεχνική Υπηρεσία, που οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού, και πιστεύω ότι στην προκήρυξη των 1.200 ατόμων- που είναι ξεχωριστή από την προκήρυξη των 1.538 ατόμων-  θα μπορέσουμε να καλύψουμε ανάγκες και του Γ.Ν.Π.
Στη Θεσ/κη θα γίνουν μια σειρά ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, γιατί  είναι πολιτική μας επιλογή η στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος  Υγείας. Θα υπάρξουν μια σειρά από σοβαρές ανακοινώσεις, που έχουν να κάνουν , για πρώτη φορά, τόσο με την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης- υπάρχει έτοιμο σχέδιο, που θα χρηματοδοτηθεί από  πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τις πόλεις της Ηπείρου, Πρέβεζα, Άρτα κ.α., όσο και με τη χρήση χρημάτων από τα έσοδα του  διαγωνισμού  για τις τηλεοπτικές άδειες, τα οποία θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση και της υγείας.
Είμαστε στο πλευρό της νέας διοίκησης. Υπάρχει ένα αίτημα, το οποίο θα το καλύψουμε –αφού μας καταθέσουν τον προϋπολογισμό – από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας για την επισκευή και αναβάθμιση του κτιριακού χώρου των χειρουργείων. Και είναι σε εξέλιξη, όπως ενημερώθηκα, ένα πρόγραμμα  για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν.Π., το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του υπουργείου Περιβάλλοντος και το νέο Ε.Σ.Π.Α.»
Χρηματοδότηση νοσοκομείων, εφαρμογή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ήπειρο, διάψευση σεναρίων για ενδεχόμενη συλλειτουργία νοσοκομείου Πρέβεζας και νοσοκομείου Λευκάδας
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων , ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε « Γίνεται ορθή διαχείριση των πόρων που έχουμε και σε σχέση με το 2014, έχουμε αυξήσει πάνω από 300εκ. ευρώ τη κρατική χρηματοδότηση προς τις δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες της χώρας».
Για την επικείμενη αλλαγή που θα γίνει στην  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θ’ αφορά και το Νομό Πρέβεζας, ο Παύλος Πολάκης τόνισε « Υπάρχει ένας συνολικός ανασχεδιασμός της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη χώρα. Και επειδή έχει ανακοινωθεί δεκαεννιά φορές (σ.σ. από τις προηγούμενες κυβερνήσεις), την εικοστή θέλω να την κάνω. Ουσιαστικά, η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα επεκταθεί  και στις πόλεις.  Εξασφαλίσαμε πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τις Περιφέρειες. Εξασφαλίσαμε την αρχική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – το τελικό σχέδιο θα συζητηθεί σε λίγες μέρες με αντιπροσωπεία του υπουργείου Υγείας στις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει τη τελική έγκριση. Ουσιαστικά προβλέπεται η ανάπτυξη 310 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να καλύψουμε καταρχήν 2.350.000 αστικό πληθυσμό.
Σχετικά με το ενδεχόμενο συλλειτουργίας των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας ή κάποιων κλινικών, που διακινούνταν από κύκλους της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  έβαλε οριστικό τέλος, τονίζοντας « Δεν είναι στο σχεδιασμό μας αυτό το πράγμα»  και πρόσθεσε «Το σχήμα υγείας έχει συγκροτηθεί με βάση ένα χωρικό προγραμματισμό, που αντιστοιχούσε στις έδρες των νομών, των περιφερειακών ενοτήτων τώρα. Ουσιαστικά, η κεντρική ιδέα είναι ότι οι βασικές ειδικότητες: Παθολογία, Χειρουργική, Καρδιολογία, Αναισθησιολογικό Τμήμα, Ορθοπεδική, Ουρολογία  θα πρέπει να είναι αυτόνομα ανεπτυγμένες σε κάθε νομό. Από  εκεί και πέρα, δε χρειάζεσαι παντού νευροχειρουργό. Γι’ αυτό υπάρχει και η λογική της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης. Θες σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια- και η 6η ΥΠΕ δε μπορεί να συνεχίσει έτσι, εκτείνεται από Σαγιάδα μέχρι την Ελαφόνησο, δεν είναι λειτουργική, το παραλάβαμε, το ισορροπούμε και προγραμματίζουμε διαχωρισμό- στις έδρες των νομών σοβαρές νοσηλευτικές μονάδες και στην έδρα της Περιφέρειας Τριτοβάθμιο νοσοκομείο, το οποίο θα καλύπτει αυτά που δε μπορεί το Δευτεροβάθμιο να καλύψει. Αυτή είναι η λογική. Και αυτή θα ενισχύσουμε».  Για το ίδιο θέμα, ο Παύλος Πολάκης συμπλήρωσε «Έχουμε κληρονομήσει βαριές αμαρτίες. Το προηγούμενο διάστημα για λόγους λιτότητας, «χαντζαρώματος» και καταβαράθρωσης της Δημόσιας Υγείας, οι προκάτοχοί μας προχώρησαν σε μια σειρά από ενοποιήσεις και λειτουργικές διασυνδέσεις νοσοκομείων, οι οποίες δε λειτούργησαν. Δε προσέφεραν τίποτα. Δημιούργησαν τρομερές δυσλειτουργίες και στις ηπειρωτικές και στις νησιωτικές περιοχές. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε ένα πείραμα, που έδειξε ότι απέτυχε».
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής  υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Πρέβεζας, όπου συνάντησε  τον Δήμαρχο , Χρήστο Μπαΐλη.



                                                                                                   Γραφείο Τύπου

                       


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites