“60 εκατομμύρια το χρόνο μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος η Εγνατία Οδός αν δεν παραχωρηθεί σε ιδιώτη”





Την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτη, για 35 χρόνια, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην ομώνυμη εταιρεία, σημειώνοντας ότι αν προχωρήσει ο σχετικός σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα “σημαντικά μικρότερα οικονομικά οφέλη για το δημόσιο, δεν αποτελεί αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα επιβαρύνει σημαντικά τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου λόγω αύξησης διοδίων”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ, η “Εγνατία οδός Α.Ε.”, µόνο από τα έσοδα του σταθµού διοδίων Προµαχώνα από την 7η Ιουλίου 2016, έχει ήδη καταθέσει το ποσό του 1,22 εκατομμυρίου ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, στον λογαριασµό για την εξυπηρέτηση του δηµοσίου χρέους.
“Μόνο από τους νέους µεθοριακούς σταθµούς διοδίων Προµαχώνα και Κρυσταλλοπηγής θα εισφέρει στη µείωση του δηµόσιου χρέους τα επόµενα 35 χρόνια (όσο και η σχεδιαζόµενη περίοδος παραχώρησης) 400 εκατομμύρια ευρώ” σημειώνουν και προσθέτουν η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” είναι “ο πρώτος κρατικός οργανισµός στη Βόρεια Ελλάδα -ίσως και σε όλη τη χώρα- που χρηµατοδοτεί απευθείας τη μείωση του δηµόσιου χρέους”.
“Η εταιρεία διατηρεί κατά 50% φθηνότερη χρέωση διοδίων στην Ελλάδα. ∆ιατηρώντας τη φθηνότερη χρέωση διοδίων και καλύπτοντας τις δαπάνες συντήρησης του αυτοκινητοδρόµου, από το σύνολο των εσόδων διοδίων, µπορεί να συνεισφέρει άµεσα στη µείωση του δηµόσιου χρέους, µέχρι και με 60 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο συνολικά” υπογραμμίζουν.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ακόμη ότι στο περίπτερο της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” στη ∆ΕΘ (περίπτερο 3, stand 10), µε πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζοµένων, λειτουργεί οθόνη που απεικονίζει δυναµικά, σε πραγµατικό χρόνο, την οικονοµική συνεισφορά της εταιρίας στη µείωση του χρέους. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ∆ΕΘ οι εργαζόµενοι ενηµέρωσαν σχετικά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites