Κυριακή, 20/05/2018

Εκδήλωση Αρχείου Ελληνικού Χορού στην Πρέβεζα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Με την υποστήριξη του Δήμου Πρεβέζης
 
H Πολιτιστική εκδήλωση περιλαμβάνει:

Α. Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η παραδοσιακή κοινοτική κουλτούρα αφετηρία για την τοπική ανάπτυξη»  
Β. Μουσικοχορευτική παράσταση με εκπροσώπηση της παράδοσης των διαφόρων πολιτισμικών ομάδων-κοινοτήτων της περιοχής

Το Αρχείο Ελληνικού Xορού, με την υποστήριξη του Δήμου Πρέβεζας, διοργανώνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30,  στην Αίθουσα «Όαση» του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η παραδοσιακή κουλτούρα των κοινοτήτων αφετηρία για σύγχρονες συλλογικές δράσεις κοινοτικής ανάπτυξης » και Μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία τοπικοί πολιτιστικοί φορείς παρουσιάζουν όψεις και χαρακτηριστικά της πολιτισμικής ιδιομορφίας των κοινοτήτων, που αντιπροσωπεύουν.
 
Επιδιωκόμενοι στόχοι της εκδήλωσης:
1.Η ανάδειξη της αναγκαιότητας του διαλόγου για την κοινοτική οργάνωση, ως αφετηρία για σύγχρονες πρωτοβουλίες αναζήτησης τοπικών αναπτυξιακών προοπτικών, αξιοποιώντας τα κοινωνικά, περιβαλλοντολογικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
2.Η κινητοποίηση των πολιτών, μέσα από πρωτοβουλίες και ομάδες που στοχεύουν στην ενδυνάμωσή των  τοπικών  κοινοτήτων και στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, με συλλογικές δράσεις και τοπικές παρεμβάσεις.
3. Η ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και των υπαρχόντων δομών της, στη κατεύθυνση της συλλογικής αναζήτησης καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα οδηγήσουν στην χάραξη συγκεκριμένων στόχων και στρατηγικών στην κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής πορείας για τον τόπο,
σε συνεργασία με ευρύτερους εθνικούς και διεθνείς φορείς.

Ο κύκλος αυτός των Ημερίδων για την κοινοτική κουλτούρα και την τοπική ανάπτυξη αποτελεί  μέρος  ενός  ευρύτερου προγράμματος του Αρχείου Ελληνικού Χορού,   που προσβλέπει στην διοργάνωση  Επιστημονικών Συνεδρίων   επικεντρωμένα  στον πολιτιστικό τουρισμό,  ως επιμέρους τομέα της τοπικής ανάπτυξης.

Την έναρξη της Ημερίδας θα κηρύξει ο αξιότιμος Δήμαρχος Πρέβεζας, κος Μπαΐλης Χρήστος .

Τοπικός Συντονιστής για το Α.Ε.Χ., κος Ζέρης Παντελής
Υπεύθυνος της Χορευτικής Παράστασης, κος Ρούσσος Δημήτρης.

Απο το ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ θα προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Πρόνοια του Δήμου Πρέβεζας

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας :
Preveza City AXE
&
Εστιατ.»Φίλιππας» Πρέβεζα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ