Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: “Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.”

Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας:
Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Η απόφαση του ΔΣ του συλλόγου «γονέων και κηδεμόνων» του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας, ενός ΔΣ χουντοβασιλικής σύναξης έχει ξεκάθαρο χρυσαυγίτικο, ρατσιστικό, φασιστικό, χουντικό πολιτικό στίγμα και στόχο:  όχι μόνο τους πρόσφυγες αλλά τη δημοκρατική κοινή γνώμη, την κοινωνική αλληλεγγύη.
Μια απόφαση οργανωμένη και  καθοδηγημένη. Δε χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για να καταλάβει κανείς ότι έχει «φτάσει» έτοιμη στο ΔΣ.  
Μια ανακοίνωση με ρατσιστικό λόγο, με ολίγον λογική χούντας, και όλη τη σημειολογία της πατριδοκαπηλίας . Ορίζει  με σαφήνεια τους «εχθρούς» με ολίγο ανθρωπισμό και επίκληση νομιμότητας και απεύθυνσης στους κρατικούς θεσμούς.
Αυτός είναι ο ύπουλος τρόπος που οι φασίστες επιχειρούν να επιβληθούν στην κοινωνία.
Το έδαφος για να μπορέσει να βγει στον αφρό όλος αυτός ο πολιτικός και κοινωνικός υπόκοσμος το στρώνει η ίδια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και  το υπόλοιπο μνημονιακό φιλοΕΕ μπλοκ. (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντης)
Με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ – Τουρκίας, οι πρόσφυγες  είναι εγκλωβισμένοι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χωρίς δικαίωμα να εργαστούν για τα προς το ζην, χωρίς δρόμο επιστροφής, σε απόγνωση για το μέλλον τους. Πρόκειται για φυλακισμένους χωρίς έγκλημα, χωρίς δίκη, χωρίς τα υποτυπώδη δικαιώματα.
 Για να μην εξεγερθεί απέναντι σ’ αυτή την κατάφωρη αδικία ο λαός της περιοχής μας (που επί μήνες έχει  επιδείξει αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες) πρέπει έντεχνα να καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη κλίμα αποξένωσης (μουσουλμάνοι), απονομιμοποίησης (οι πρόσφυγες σε μια νύχτα μετατρέπονται σε λαθρομετανάστες),  ρατσισμού (δε θέλουμε εξαθλιωμένους δίπλα στα σπίτια μας), απειλής (αλλοίωση του πληθυσμού, επιβολή ξένης κουλτούρας), άμεσου κινδύνου(κλέφτες, υγειονομική βόμβα).
Σ’ αυτό το έργο συνεργούν  όλοι όσοι κρατούνε «ίσες αποστάσεις» και δεν συγκρούονται με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις.
Άλλωστε, ο κατασκευασμένος εχθρός είναι πολύ βολικός αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα μιας κοινωνίας σε μνημόνιο. Κόβονται μισθοί, συντάξεις, ΕΚΑΣ, επιδόματα, πληρώνεις για υγεία, αυξάνεται ο ΦΠΑ, τα μικρομεσαία στρώματα διαλύονται, η νεολαία μαστίζεται από ανεργία, οι εργαζόμενοι  στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα, αλλά το πρόβλημα είναι ο πρόσφυγας που ίσως ζητήσει ένα κομμάτι ψωμί.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη ρατσιστική ρητορεία της φασιστοσύναξης, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εκφράζει όλους τους γονείς της Φιλιππιάδας .
Καταγγέλλει την επικίνδυνη και καιροσκοπική πολιτική της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών που είναι υπεύθυνες τόσο για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες , όσο και για την εξάπλωση ξενοφοβικών, ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών στην κοινωνία.
Καλούμε το λαό της Ηπείρου να απομονώσει τη ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα και πρακτική. Να απαντήσει δυναμικά στις φασιστικές προκλήσεις. Να απαιτήσει το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων, πρώτα απ’ όλα του δικαιώματος στην ελευθερία. Να παλέψει για την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ- κυβέρνησης – Τουρκίας, για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων  . Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, το δήμο, την περιφέρεια ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες, αξιοπρεπή στέγαση, τροφή, δικαίωμα στην εκπαίδευση και την υγεία. Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια στην γκετοποίηση, την απομόνωση από τον ντόπιο πληθυσμό. Ενάντια στην τεράστια αδικία που γίνεται σε βάρος τους.
Ο λαός έχει τη δύναμη να σταματήσει τους ρατσιστές – φασίστες. Καλούμε το λαό να μπει μπροστά σ’ αυτό τον αγώνα.
Τα μνημόνια, η σκληρή λιτότητα, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι είναι πτυχές της ίδιας πολιτικής του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος των εργαζομένων και των λαών. Αυτός είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος, εκεί πρέπει να στοχεύει ο αγώνας μας και σ’ αυτόν τον αγώνα οι πρόσφυγες είναι ταξικά μας αδέλφια. Σε αυτή τη κατεύθυνση τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites