Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Όλο και πιο εκρηκτική γίνεται η κατάσταση στο χώρο της υγείας σε όλη τη χώρα. Μειώνεται διαρκώς η κρατική χρηματοδότηση. Αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα. Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας, ετοιμάζουν την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών.
Τα χρόνια προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά δυστυχώς οξύνονται με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια άθλια και επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς.
Η εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της ΕΕ έχει ενισχύσει τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού. Η κατάσταση  έχει πάρει πια τεράστιες διαστάσεις τόσο ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς όσο κι ως προς για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς λόγω της κατακόρυφης εντατικοποίησης.
Υπάρχουν τεράστια κενά σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, καθώς αυτά δεν έχουν ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.  Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση και η υποχρηματοδότηση έχουν χτυπήσει κόκκινο. Όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις έγινε συστηματική προσπάθεια να κουκουλωθούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου, να αποενοχοποιηθεί η επιχειρηματική δράση και η λειτουργία του νοσοκομείου  αξιοποιώντας όλη την αντεργατική νομοθεσία.
Παράλληλα η κυβέρνηση εμπαίζει τους χιλιάδες άνεργους είτε με  προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις, συνολικά στις δημόσιες μονάδες Υγείας, που δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις  είτε με τροπολογίες για συμβάσεις εργασίας επικουρικού προσωπικού που  δημιουργούν με τη σειρά τους ανέργους πολλαπλών ταχυτήτων.
Πάει πολύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να εμφανίζεται ότι μάχεται υπέρ των βαθειά εκμεταλλευόμενων εργαζομένων στη δημόσια υγεία την ίδια ώρα που σκάβει πιο βαθειά το λάκκο τους. Το μελάνι που ξοδεύει και οι ύβρεις που εκτοξεύει κατά διαστήματα, μέσω των διαφόρων εκπροσώπων της, δεν μπορούν να κρύψουν τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς, περιθαλπόμενοι, χρόνιοι πάσχοντες, αλλά και οι υγειονομικοί που εργάζονται με όλες τις εργασιακές σχέσεις.
Δεν μπορούν να κρύψουν το τεράστιο έγκλημα που διαπράττει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας επί της ουσίας την πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, την πολιτική της παράδοσης της Υγείας στα μεγάλα μονοπώλια, στις Ανώνυμες Εταιρείες, τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και “μπίζνες πλαν”. Ο στόχος να εξυπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας πληρώνεται κάθε μέρα από το λαό όχι μόνο με αυξήσεις εισφορών και των ιδιωτικών δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και με πρόωρους θανάτους εργατόκοσμου στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και τις παραλίες.
Ως απάντηση στην ανεργία η συγκυβέρνηση θεωρεί ως ”απαραίτητη” την προϋπόθεση της ανάπτυξης της οικονομίας. Η «ανάπτυξη» όμως που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, εφοπλιστές και τραπεζίτες, θα ποτιστεί με το αίμα των παιδιών της εργατικής τάξης, που καταδικάζονται στην ανεργία, τη φθηνή εργασία και την δουλειά-λάστιχο!
Εξάλλου η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας οδηγεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων (λόγω της “εξοικονόμησης” κρατικών κονδυλίων για νέες επιδοτήσεις, αλλά και στην εξασφάλιση νέας “πελατείας” για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία). Γι’ αυτό, η πολιτική αυτή αποτελεί απαίτηση των καπιταλιστών και στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η εφαρμογή της στην Ελλάδα ξεκίνησε πολύ πριν την κρίση.     
Η κυβέρνηση απέδειξε ότι αγωνίζεται για να αυξηθούν τα κέρδη και τα προνόμια της πλουτοκρατίας, φτωχοποιώντας το λαό, τσακίζοντας εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θησαυρίζουν εμπορευόμενοι την ασθένεια και τον ανθρώπινο πόνο. Αυτό ακριβώς βάφτισε πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κος Πολάκης “έντιμο αγώνα της κυβέρνησης” απαιτώντας πλήρη υποταγή και στράτευση σε αυτή την κατεύθυνση. Γι αυτό επιτίθενται στους συνδικαλιστές, γι αυτό ετοιμάζουν νόμο για την κατάργηση εργατικών – συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ακόμη και το δικαίωμα στην απεργία.
Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!
Η επιθετικότητα της κυβέρνησης και τα νέα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζει θα απαντηθούν αποτελεσματικά με την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης σε σύγκρουση και σε ρήξη με τη μεγαλοεργοδοσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν.
Η ενίσχυση της πάλης σε αυτή την κατεύθυνση μας αφορά όλους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Γιατί μπορεί να ακυρώσει τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, να βάλει φρένο στην επίθεση, να οδηγήσει σε ένα ρωμαλέο, δυνατό κίνημα που να ταρακουνά κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, που να είναι ικανό να αποσπά κατακτήσεις για τους εργαζόμενους και το λαό μέχρι να καταφέρει και το τελειωτικό χτύπημα στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
–  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
– Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.
–  Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
–  Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
–  Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό! Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites