Τρίτη, 24/04/2018

«Ναι ρε φίλε, Ναι ρε Ελλάδα» – Χρυσός ο Λευτέρης Πετρούνιας

«Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Χρυσού Ολυμπιονίκη, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και συμπλήρωσε ότι, «έχουμε  την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει».
Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.

Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80).

Ταυτόχρονα με το χρυσό μετάλλιο, ο 26χρονος γυμναστής πέτυχε άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα, που μόνο ο Ταμπάκος το είχε καταφέρει στην ιστορία των κρίκων. Κατέκτησε στη σειρά τον τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε ότι το σημαντικότερο για εκείνον είναι «να ακούγεται η Ελλάδα» και αφιέρωσε το πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στον πατέρα του, που τον έχασε πρόσφατα, στον προπονητή του, στην Ελλάδα και φυσικά στη μητέρα του, που βρισκόταν στις κερκίδες του σταδίου του Ρίο.
Πηγή: antenna.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ