Κυριακή, 24/06/2018

Η Πρέβεζα έστειλε το δικό της μήνυμα στο κολυμβητικό διάπλου Αμβρακικού

Με ικανοποιητική  συμμετοχή αθλητών,αλλά μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η μεγάλη γιορτή του υδροβιότοπου Αμβρακικού, ο Κολυμβητικός Διάπλους.
Πάνω από είκοσι αθλητές, με σημαντικές επιδόσεις και εκατοντάδες πολίτες και στην αφετηρία και στον τερματισμό των αθλητών, με τον Αμβρακικό να έχει την τιμητική του, ήταν τα χαρακτηριστικά του φετινού Διάπλου του Αμβρακικού, που ήταν σαφώς αναβαθμισμένος, σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, όπως όλοι οι παριστάμενοι, έλεγαν.
 Πρώτοι, με τον ίδιο χρόνο, 3 ώρες και 10 λεπτά περίπου τερμάτισαν το ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη Σταυρόπουλος και Σιδηροπούλου,
Στον φετινό διάπλου η Πρέβεζα είχε και εκείνη δυνατή παρουσία με την συμμετοχή του Μιχάλη Τσεντσερή ο οποίος τερμάτισε  σε 5 ώρες και 14 λεπτά με το μήνυμα «Σώστε τον Αμβρακικό».
Είναι ίσως η πρώτη φορά που Πρεβεζάνος αθλητής συμμετέχει στο διάπλου με σαφές οικολογικό μήνυμα για την διάσωση του Αμβρακικού Κόλπου, η κατάσταση του οποίου χειροτερεύει συνεχώς και είναι χαρακτηριστικό ότι κάτω από τα 3 μέτρα πλέον δεν υπάρχει ζωή σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους του κόσμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ