Έλαμψε η Πρέβεζα με την Όπερα του Νερού και του Ονείρου του Λέανδρου Σπαρτιώτη

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν το πίστεψαν, πολλοί ήταν εκείνοι που το αμφισβήτησαν, όμως αυτό στέκει εκεί αγέρωχο και επιβλητικό στα Πευκάκια της Πρέβεζας και ανοίγει για την πόλη ένα μεγάλο παράθυρο στο Πολιτισμό.
Δεν είναι άλλο από το έργο τέχνης ενός ανθρώπου που στα 85 του χρόνια συνεχίζει όχι απλά να δημιουργεί αλλά και να γράφει ιστορία.
Η Πρώτη Όπερα στην Πρέβεζας είναι πια γεγονός, η πρώτη Όπερα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και ίσως και στον Κόσμο, κατασκευασμένη εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά είναι επίσης γεγονός και τα λόγια στερεύουν μπροστά σε αυτές τις εικόνες.
Ένα πολύτιμο κόσμημα από τενεκεδένια κουτάκια αναψυκτικών,υλικά που οι περισσότεροι πετούν στα σκουπίδια έγιναν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τον ασταμάτητο 85χρονο Λέανδρο Σπαρτιώτη, τον Λέανδρο της Πρέβεζας, ο οποίος εδώ και 3 χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 30 χιλιάδες κουτάκια και να κατασκευάσει αυτό το υπέροχο δημιούργημα.
  “Σεβασμιότατε, κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε, φίλοι μου. Εγώ είμαι ο φίλος σας, είμαι ο φίλος της Πρέβεζας, έφτιαξα αυτό το έργο για την πόλη μου, για εσάς και ελπίζω να το χαρείτε. Αυτά δεν έχω τίποτα άλλο να πω, ευχαριστώ” είπε εμφανώς συγκινημένος ο δημιουργός της Όπερας κ. Λέανδρος Σπαρτιώτης λίγο πριν βγουν στη σκηνή οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής οι οποίοι έκαναν και την εναρκτήρια εκδήλωση.
Από νωρίς ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το χώρο και οι καρέκλες αν και πολλές, τελικά έμοιαζαν λίγες να χωρέσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που θέλησαν με την παρουσία τους να δείξουν το θαυμασμό τους στον Λέανδρο Σπαρτιώτη.

 Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Πρέβεζας, ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέκας,   θαύμασαν για 2,5 περίπου ώρες την λάμψη του έργου σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές παρουσίες των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 Φίλοι, γνωστοί συγγενείς και απλοί συμπολίτες του Λέανδρου Σπατριώτη ήταν και εκεί και θέλησαν να του σφίξουν το χέρι να τον συγχαρούν ακόμα και να βγάλουν μια selfie μαζί του.

 Για την σπουδαία αυτή δημιουργία μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυστόστομος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Παρθενία Καζάκου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης,ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Περικλής Βασιλάκης  και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα.

 Την βραδιά συντόνισε η Αλεξία Μπουκουβάλα η οποία από την πρώτη στιγμή ζει και εκείνη το όνειρο του κ. Σπαρτιώτη και έβαλε και εκείνη το δικό της λιθαράκι ώστε να γίνει πραγματικότητα και να ζήσουμε όλοι αυτή την μοναδική ημέρα.

” Έμοιαζε με έναν έφηβο ο οποίος ζει ένα από τα σημαντικότερα όνειρα του” είπε η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και είχε απόλυτο δίκιο, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Βασιλάκης ζητώντας την άδεια του Μητροπολίτη αναφώνησε “Μέγας είσαι Λέανδρε και θαυμαστά τα έργα σου” ενώ ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” Κώστας Λογοθέτης είπε χαρακτηριστικά “Αυτό το καιρό όσοι εργαζόμαστε και για αυτό υποστείκαμε δύο ήττες, μια βιολογική και μία πνευματική. Ο Λέανδρος είναι φαινόμενο σωματικής, ψυχικής και πνευματικής κατασκευής. Είναι ένας Πρεβεζάνος που μπορούσε και μπορεί να προσφέρει πολλά στο τόπο του. Δυστυχώς αυτοί που έπρεπε χρόνια τώρα να τον αναζητήσουν και να τον αξιοποιήσουν είχαν προσδοκίες για την πόλη μας πολύ μικρότερες του βεληνεκούς του Λέανδρου Σπαρτιώτη “

 Η μέτζο-σοπράνο Λυδία Αγγελοπούλου, η σοπράνο Λαμπρινή Καψάλη,ο τενόρος Σταμάτης Μπερής, ο Βαρύτονος Χρήστος Λάζος , στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, η Πρεβεζάνα σοπράνο Μαρία Αλεξάνδρου ξεκίνησαν το ταξίδι της Όπερας του Νερού και του Ονείρου με ιδανικό τρόπο, ενώ η βραδιά άρχισε με το “Φάντασμα της Όπερας”.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites