“Βουλιάζει” η Πάργα-Μεγάλη αύξηση επισκεπτών το 2016

 Μεγάλη αύξηση της τουριστικής Κίνησης στην Πανέμορφη, μικρή γωνιά του Νομού Πρέβεζας, την γραφική Πάργα καταγράφεται για το 2016.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Παγκόσμιος Τουριστικός Κολοσσός και πρωταγωνίστρια στην Σκανδιναβική αγορά ως αναφορά την “αποστολή” τουριστών στην περιοχή μας Apollo, η αύξηση στις αφίξεις των τουριστών από τις Σκανδιναβικές χώρες στην Πάργα πρόκειται να ξεπεράσει το 18%.
Παρά το γεγονός ότι το προσφυγικό κύμα έπληξε σοβαρά και τις χώρες του Βορρά και πολύ περισσότερο τις Σκανδιναβικές, μειώνοντας αισθητά τον προυπολογισμό των πολιτών για διακοπές και σκορπίζοντας μεγάλο κύμα αβεβαιότητας , κάτι που δεν φαίνεται να επηρέασε εκείνους που είχαν επιλέξει για τις καλοκαιρινές  διακοπές τους την Πάργα. Το κύμα αβεβαιότητας φάνηκε πολύ έντονα τον μήνα Μάιο, έναν μήνα που τις προηγούμενες χρονιές ήταν και η αρχή της έλευσης των πρώτων group της Apollo στην περιοχή, κάτι που φέτος δεν έγινε, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στους επαγγελματίες του Τουρισμού.
Τα πρώτα αεροπλάνα με Σκανδιναβούς έκαναν την εμφάνιση τους μέσα Ιουνίου και από τότε κάθε μέρα δεκάδες λεωφορεία μεταφέρουν τουρίστες από το Άκτιο στην Πάργα.

Και μπορεί η κίνηση στην Πάργα να έχει ανοδική πορεία, ωστόσο τα στατιστικά της Apollo έδειξαν πως η Ελλάδα δεν είναι στους κορυφαίους ασφαλείς προορισμούς τα τελευταία χρόνια , μετά και την προσφυγική κρίση.
Τα σκήπτρα της Βασίλισσας του Τουρισμούς στις χώρες του Νότου φαίνεται πως συνεχίζει να κρατά η Ισπανία, ενώ και η Τουρκία παρά το γεγονός, ότι πλήττεται από τις επιθέσεις αυτοκτονίας παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις, με την Ελλάδα να μην δείχνει ικανή να “εκμεταλλευτεί” προς όφελός της αυτή την κατάσταση.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Παραλία της Καστροσυκιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

19/08/2023, 10:00 μμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Παραλία Βράχου Λόυτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

15/07/2023, 2:18 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η  Ήπειρος, ο απόλυτος προορισμός αυθεντικών εμπειριών, στη Philoxenia 2022

23/11/2022, 11:55 πμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αμμουδιά Δήμου Πάργας απο ψηλά

02/07/2022, 2:25 μμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κάστρο του Αλη Πασά στην Ανθούσα Πάργας (ΒΙΝΤΕΟ)

15/05/2022, 11:38 πμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Κορωνησία και τα αξιοθέατα της

01/05/2022, 1:51 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2022» στη Λευκωσία

23/03/2022, 12:15 μμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πεδία Μαχών εμφυλίου Πολέμου (Γράμμος)

05/12/2021, 5:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites