Δευτέρα, 25/06/2018

«Όνειρα Θερινής Νυκτός» στην Πρέβεζα

Ραντεβού στην Πρέβεζα, συγκεκριμένα στην Πλωτή Εξέδρα «Όπερα του νερού και του Ονείρου», δίνουν με το κοινό, ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος και το μουσικό σύνολο «Ιέραξ».

Το κονσέρτο τους με τίτλο «Όνειρα Θερινής Νυκτός» με έργα του Σωτήρη-Νίκολα Κάσσου, καθώς και πολλών αγαπημένων του συνθετών, αλλά και αυτοσχεδιασμούς – σήμα κατατεθέν του μουσικού συνόλου «Ιέραξ»- θα είναι από τις πρώτες συναυλίες που θα φιλοξενηθούν στη νεοσύστατη Πλωτή Εξέδρα, η οποία είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά (τενεκεδένια κουτάκια και κόντρα πλακέ θαλάσσης) από τον Πρεβεζάνο Λέανδρο Σπαρτιώτη.

Συνεργάτης του Μουσείου Μακρονήσου, καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος εξερευνά τις δυνατότητες μείξης πρώιμης δυτικής και βυζαντικής μουσικής με τα πιο μοντέρνα ιδιωματα. Η μουσική του έχει τις βάσεις της στην κλασική, το μπαρόκ καθώς και τη μινιμαλιστική μουσική. Έχει δημιουργήσει δύο νέες τεχνικές σύνθεσης, «Ψύξις» και «Ροή», για την τονική και ατονική μουσική, αντίστοιχα, ενώ στα πεδία έρευνάς του βρίσκεται η εσωτερική μουσική -σύνθεση και πράξη- όπως αυτή έχει εκφραστεί από την ελληνική παράδοση καθώς και από τη λόγια οθωμανική και παλαιά ευρωπαϊκή μουσική.

Όπως ο ίδιος σημειώνει, «με αφορμή την πρόσκληση για να στηρίξουμε αυτήν την πρωτότυπη και ιδιαίτερη σύλληψη μίας πλωτής σκηνής του αγαπητού Λ. Σπαρτιώτη, ετοιμάσαμε μία συναυλία, με έργα τα οποία κινούνται στα όρια της μυσταγωγίας, όπως το «Υ» (για τρίο εγχόρδων και άρπα) και τη Σουίτα των Ιεροσολύμων. Ακόμη, θα επιχειρήσουμε ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς, κάτι το οποίο θέλαμε πολύ να κάνουμε, αφού οι θερινές νύχτες είναι γεμάτες από ουσίες ονείρων».
Η Ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ