Κώστας Μπάρκας «Ο νέος εκλογικός νόμος επανακαθορίζει τη σχέση του πολίτη με την πολιτική».

«Η ανάλυση που εμείς κάναμε για την κρίση είναι ότι η κρίση δεν είναι οικονομική μόνο, αλλά είναι βαθύτατα  πολιτική. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τοποθετεί στην πραγματικότητά του αυτή μας την ανάλυση. Πολιτικό είναι το ζήτημα. Πολιτική είναι η κρίση» τόνισε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τρίτης (19/7) κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών». Και συμπλήρωσε ο Κώστας Μπάρκας,  «Το νομοσχέδιο αυτό … επανακαθορίζει τη σχέση του πολίτη με την πολιτική και λέει ότι πρέπει να λογίζεται η ψήφος όλων των πολιτών, όλου του λαού ως ενιαία και ίση».
       Στη συνέχεια, ο Κώστας Μπάρκας έκανε αναφορά στη φιλοσοφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής, επισημαίνοντας «…Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να γίνουμε βουλευτές. Και, προφανώς, δεν θεωρούμε τους εαυτούς  μας ανθρώπους που θα επαγγελματοποιήσουμε την πολιτική, αλλά με τη δική μας συνδρομή και από τη θέση που μάς εξέλεξε ο λαός, προσπαθούμε να χτίσουμε εκείνη την κοινωνική σχέση μεταξύ Βουλής και κοινωνίας. Προσπαθούμε, δηλαδή, να είμαστε η φωνή της κοινωνίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

      Αναφερόμενος στην προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης από κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες δε τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας και επαγγελματικής πρακτικής, λόγω «σύνδεσής» τους με τη δεξιά παράταξη, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε, μεταξύ άλλων, « Η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται συνεχώς σε δημοσκοπήσεις. Πραγματικά, δεν έχει μάθει τίποτα από τη σύντομη ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων. Αναφέρεται σε κάποιες δημοσκοπήσεις, κάποιων εταιρειών, των οποίων οι ιδιοκτήτες συμμετέχουν στον πρωινό καφέ του κ. Μητσοτάκη και έρχονται να υποδείξουν στο πολιτικό σκηνικό και στον λαό ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι πραγματικές και έχουν το πραγματικό στίγμα της κοινωνίας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites