Πέμπτη, 18/01/2018
Ιαν 18, 2018 - Πεμ
Preveza GR
Άνεμος 2 m/s, ΒΔ
Πίεση 764.32 mmHg
7°C
Υγρασία 48%
Σύννεφα 20%

Και άλλη νεκρή χελώνα Καρέτα – Καρέτα στην Πρέβεζα-Της πέταγαν πέτρες και την κλωτσούσαν λουόμενοι!

Άλλη μία νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα βρέθηκε σήμερα στην παραλία Αλωνάκι της Πρέβεζας. Η άτυχη χελώνα εντοπίστηκε να επιπλέει στα κύματα. Κάποιοι λουόμενοι έσπευσαν να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, νομίζοντας ότι είναι ακόμα ζωντανή, ενώ ενημέρωσαν αμέσως το λιμεναρχείο. Τελικά αποδείχθηκε νεκρή, οπότε και την ανέσυραν στην αμμουδιά. Ύστερα από λίγη ώρα κατέφθασαν δύο άνδρες από το λιμεναρχείο οι οποίοι κατέγραψαν και αυτό το περιστατικό.Όπως ανέφεραν στους λουόμενους η χελώνα ήταν γένους αρσενικού ενώ ενημερώθηκε και ο δήμος για την περισυλλογή της.
Η χελώνα δεν είχε σοβαρά τραύματα που θα μπορούσαν να τις είχαν επιφέρει τον θάνατο, ο οποίος πιθανότατα προήλθε από κάποια πλαστική σακούλα, που της προκάλεσε ασφυξίαενώ δεν είχε το παραμικρό ίχνος αποσύνθεσης πράγμα που σημαίνει πως ο θάνατος της χελώνας προήλθε σε σύντομο διάστημα από τον εντοπισμό της.
Αλγεινή εντύπωσε προκάλεσε, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστριας η οποία μας έστειλε και την φωτογραφία, το γεγονός ότι κάποιοι λουόμενοι στην πλειοψηφία τους παιδιά, πετούσαν πέτρες, κλωτσούσαν και έβγαζαν φωτογραφίες με την άτυχη χελώνα κάτι που μαρτυρά πολλά για την έλλειψη παιδείας ειδικά στο θέμα του περιβάλλοντος! 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ