Κυριακή, 24/06/2018

Αντιπροσωπεία από την πόλη της Πρέβεζας στην αδελφοποιημένη πόλη Σπίσκα Νόβα Βες (Σλοβακία)

Ο Δήμαρχος της  πόλης της Πρέβεζας αποδέχτηκε το κάλεσμα του δημάρχου της αδελφοποιημένης σλοβακικής πόλης Σπίσκα Νόβα Βες με αποτέλεσμα αντιπροσωπεία από την πόλη μας να παραβρεθεί  στη σλοβακική πόλη (14-17/7), με την ευκαιρία της ετήσιας έκθεσης 61st Spisska Fair που διεξάγεται κάθε χρόνο . Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και αντιπροσωπίες από αδελφοποιημένες πόλεις, της Πολωνίας (Grojec και Myslenice), της Γερμανίας (Alsfeld και Clausthal – Zellerfeld), της Γαλλίας (L’Aigle), της Τσεχίας (Havlickuv Brod ) της  Σλοβακίας (Nitra) ,της Ρουμανίας (Nadlac), της Ουγγαρίας (Κisujszallas), της Κίνας (Tongzhou) και των Ηνωμένων Πολιτειών (Youngstown).

Στις συναντήσεις που διεξήχθησαν οι κύριοι Γιώργος Φραγκούλης (πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου), Γιώργος Σακκάς (προϊστάμενος προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας) και Χρήστος Μπάκας (καθηγητής πληροφορικής, μέλος της επιτροπής αδελφοποιήσεων) αναφέρθηκαν στην αδελφοποίηση των δύο πόλεων, κάνοντας  παράλληλα μια σύντομη αναφορά στην περιοχή μας. Τέλος, έγιναν επαφές  για συνεργασίες με στόχο  την χρηματοδότηση έργων  μέσω  ευρωπαϊκών  προγραμμάτων.

Ο δήμαρχος της σλοβακικής πόλης ευχαρίστησε την ελληνική αντιπροσωπεία για τη συμμετοχή της και δεσμεύτηκε για την συνέχιση της συνεργασίας των δύο πόλεων, καθώς οι  δύο πόλεις συνδέονται από το 1985. Η προηγούμενη αποστολή του δήμου Πρέβεζας στην Σπίσκα Νόβα Βες έγινε το 2005.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ