ΈΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ: Με τον Ιούλιο ήρθε και το αμφίβιο αμαξίδιο στην Κυανή Ακτή-Μέσα στην εβδομάδα κυματίζουν και οι γαλάζιες σημαίες

Κάλιο αργά παρά ...ποτέ λέει μία παροιμία και στην περίπτωση της Δημοτικής Αρχής Πρέβεζας ταιριάζει απόλυτα!
Μπορεί να αργεί να πάρει μπροστά, μπορεί  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης να αναγκάζονται κάθε φορά να παίξουν το ρόλο του "γκρινιάρη " όμως όλα τα πράγματα γίνονται για καλό και ειδικά η κριτική.
Έτσι λοιπόν όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Πρέβεζας, στην παραλία της Κυανής Ακτής  στην Πρέβεζα  βρίσκεται από σήμερα το πλωτό αμαξίδιο  με την χρήση του οποίου θα μπορούν άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει εγκατάσταση και του δεύτερου ίδιου αμαξιδίου που θα τοποθετηθεί στην παραλία της Καστροσυκιάς, ενώ στόχος της Δημοτικής Αρχής Πρέβεζας   είναι    το ίδιο να γίνει και στις υπόλοιπες  πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής.
Το συγκεκριμένο αμαξίδιο παρέχει μεταφορά από το αναπηρικό όχημα προς την παραλία, μετακίνηση πάνω στην άμμο και άνωση μέσα στο νερό, ανεξάρτητα από το βάθος του, επιπλέει και κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα.
Διαθέτει μοχλό έλκυσης και επιλογής κατεύθυνσης, για εύκολη πλοήγηση με το ένα χέρι. Για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ασφάλεια, συνιστάται η παρουσία συνοδού και μέσα στο νερό ενώ δεν χρησιμοποιείται όταν η θάλασσα δεν είναι ήρεμη.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο  εξάλλου θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των πέντε Γαλάζιων Σημαιών στις  βραβευμένες παραλίες του Δήμου  καθώς επίσης  και  η εγκατάσταση  ενημερωτικών πινακίδων και σημάνσεων.

Αν όλα αυτά γίνονταν στο σωστό χρόνο και δεν γίνονταν ρεζίλι η Πρέβεζα από όλη αυτή την καθυστέρηση και την "μαϊμουδιά" , ούτε εμείς θα αναγκαζόμαστε να γινόμαστε κάθε φορά οι γκρινιάρηδες, αλλά και οι πολίτες θα μένουν ευχαριστημένοι. Γιατί πρέπει να ξέρει η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή ότι η ανοχή των πολιτών τελείωσε, η δεύτερη ευκαιρία δόθηκε και οι πολίτες δύσκολα θα δώσουν και τρίτη!

Share on Google Plus

Γράφει η mypreveza gr

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr