Εξόρμηση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας στο Μαρινόπουλο.

 

Το Σάββατο 2 Ιούλη μέλη της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» βρέθηκαν στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και εκφράσαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους. Τα μέλη της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» καλέσανε τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ του «σωματείου εμπορουπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων» τη Τετάρτη 6/7 στις 8 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο για να οργανώσουν από κοινού τον αγώνα και την αλληλεγγύη όλων των συνδικάτων της πόλης, να συντονιστούν από κοινού με το πανελλαδικό «σωματείο εργαγαζομένων στο Μαρινόπουλο».
Τα μέλη της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» τόνισαν ότι οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν για την αποτροπή των απολύσεων των εργαζομένων από τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ αποτελούν παρακαταθήκη και δείχνουν το δρόμο. Αμέσως μετά τα μέλη της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» περιοδευσαν στο σούπερ μάρκετ Μασούτης και κάλεσαν τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου.

 

Η ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ αναφέρει:

 

Μαρινόπουλος Α.Ε.: Εδώ και τώρα, κρατικοποίηση χωρίς καμιά αποζημίωση
Τη κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι

 

Πάνω από 12.000 εργαζόμενοι του Ομίλου Μαρινόπουλου και οι οικογένειές τους μπορεί να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας, πάνω από 2.500 είναι οι μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις που θα πληγούν καίρια από ένα πιθανό κλείσιμό του.
Το σύνολο των χρεών του ομίλου ανέρχονται στα 1,32 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, κοντά στο 1% του ελληνικού ΑΕΠ! Πάνω από μισό δισ. ευρώ είναι οι μεταχρονολογημένες πληρωτέες επιταγές, πάνω από 400 εκ. τα χρέη σε προμηθευτές, 200 εκ. στις τέσσερις «συστημικές τράπεζες», 280 εκ. σε τράπεζες και εταιρείες του εξωτερικού.
Ωστόσο, όσο μεγάλα κι αν είναι αυτά τα νούμερα, ακόμη μεγαλύτερη σημασία αποκτούν τα χρέη της προς τα ταμεία ασφάλισης των εργαζομένων, που ανέρχονται σε 51 εκ. και στην εφορεία που ανέρχονται σε 49 εκ. ευρώ.
Με την κίνησή του να προσφύγει τώρα σε αίτηση πτώχευσης ο Μαρινόπουλος εκβιάζει ταυτόχρονα τις τράπεζες, την κυβέρνηση και τους προμηθευτές, μα πάνω από όλα τους εργαζόμενούς του, με τον κίνδυνο της… δικής του κατάρρευσης. «Σώστε με για να σωθείτε»! Την ίδια ώρα οι προμηθευτές του Μαρινόπουλου εκβιάζουν τους δικούς τους εργαζόμενους ότι αν δεν πληρωθούν δεν θα τους καταβάλλουν τους μισθούς ενώ έμποροι αγροτικών προϊόντων αφήνουν απλήρωτους αγρότες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων εκλιπαρεί για μια λύση τις τράπεζες, τους άλλους πιστωτές και άλλους ιδιοκτήτες σουπερ-μάρκετ.
Για να σώσουν όλοι αυτοί τον όμιλο, θα απαιτήσουν ένα «επιχειρηματικό σχέδιο» που θα περιλαμβάνει κλεισίματα εκατοντάδων υποκαταστημάτων, χιλιάδες απολύσεις με αποζημιώσεις – ψίχουλα, μεγάλες μειώσεις των μισθών όσων μείνουν και συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Αυτή είναι η περιβόητη «ανάπτυξη» που τάζει όλο το μνημονιακό μπλοκ της χώρας.
Σήμερα είναι αναγκαίος όσο ποτέ ένας μαζικός λαϊκός εργατικός ξεσηκωμός σε σύγκρουση με την γραμμή του κεφαλαίου για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Για να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι για την τραγωδία: μεγαλοεργοδοσία, τραπεζίτες και οι εκάστοτε κυβερνώντες. Για μαζική αλληλεγγύη και συμπαράσταση τώρα γιατί αυτό που συμβαίνει στο Μαρινόπουλο μπορεί και συμβεί οπουδήποτε.
Η σωτηρία των εργαζόμενων, των οικογενειών τους και της διατροφής του λαού, περνάει πάνω από τους χρεοκοπημένους ιδιοκτήτες και τραπεζίτες,  με διαγραφή του χρέους, σε ρήξη με  το ευρώ και την ΕΕ!
Σήμερα απαιτείται η κρατικοποίηση της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς καμία αποζημίωση για τους εγκληματίες ιδιοκτήτες του, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο

 

Απαιτούμε άμεσα:
  1. Την εξασφάλιση της δουλειάς και την πληρωμή των δεδουλευμένων ΟΛΩΝ των εργαζόμενων. Την πλήρη κατοχύρωση και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και αποδοχών σε κάθε σχέδιο αναμόρφωσης του ομίλου ή άλλης ιδιοκτησίας και νέων επενδυτών. 2. Δήμευση -υπέρ των εργαζομένων-όλων των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας και του ομίλου Μαρινόπουλου, της κινητής και ακίνητης περιουσίας που έχουν αποκτήσει από το ξεζούμισμα του κόσμου και τα χρέη τους που τελικά θα μας φορτωθούν. 3. Να αλλάξει τώρα ο αντεργατικός -εργοδοτικός πτωχευτικός κώδικας με άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, με την πρώτα απ όλα την διασφάλιση όλων των οικονομικών οφειλών και της δουλείας των  εργαζόμενων και τις  οφειλές προς το δημόσιο.

 

         ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites