Αγώνας ζωής για τον μικρό Αλέξανδρο από την Πρέβεζα-Καλάθι ανθρωπιάς βάζει η κοινωνία της πόλης

Την άμεση κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας της Πρέβεζας έχει προκαλέσει ο αγώνας ζωής που δίνει εδώ και περίπου 2 χρόνια ο 11χρονος Αλέξανδρος από την Πρέβεζα  ο οποίος πάσχει από μία επιθετική μορφή καρκίνου που του δημιουργεί πρόβλημα στην σπονδυλική του στήλη. Το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου ο μικρός Αλέξανδρος  αντιμετωπίζει την ασθένειά του στο σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο " Η Ελπίδα".
Η οικογένεια όλο αυτό το καιρό κάνει έναν αξιοπρεπή και αθόρυβο αγώνα για να βοηθήσει το μικρό της μέλος να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, όμως ο μεγάλος αυτός αγώνας τα δύο αυτά χρόνια έχει εξουθενώσει οικονομικά την οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου.
Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της τοπικής κοινωνίας η οποία εδώ και λίγες μέρες εντατικοποιεί τις προσπάθειες της για να ενισχύσει με όποιο τρόπο μπορεί στον αγώνα του μικρού Αλέξανδρου.
Μια πρώτη προσπάθεια θα γίνει στο τουρνουά 3 on 3 Basketball που θα διεξαχθεί στα Γήπεδα Μπάσκετ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας "Στάθης Παρούσης" και ξεκινά την Δευτέρα 1 Αυγούστου.

Καθ' όλη την διάρκεια του τουρνουά θα υπάρχει στο χώρο των γηπέδων μπάσκετ "Στάθης Παρούσης" κουτί οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του μικρού.

Επίσης, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια συλλογής εμφανίσεων ομάδων απο σημαίνοντες αθλητες μπάσκετ και αθλητικά σωματεία , ούτως ωστε να δοθούν υπο μορφη δημοπρασίας στο κοινό που θα παρευρίσκεται στα γήπεδα Μπάσκετ " Στάθης Παρούσης" του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας τις ημέρες του τουρνουά. Το χρηματικό ποσό, που θα μαζευτεί από τις εμφανίσεις, θα δοθεί στην οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου.

Share on Google Plus

Γράφει η mypreveza gr

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr