Θανάσης Καββαδάς :”Στην Πρέβεζα δύσκολα θα φέρει ανάπτυξη ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος”

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ο Βουλευτής Λευκάδας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Θανάσης Καββαδάς.
Ο κ. Καββαδάς ως επίσημος προσκεκλειμένος στην Νομαρχιακή Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας,  κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέγοντας πως ακολουθεί φορομπηχτική πολιτική, ενώ τόνισε πως η Κυβέρνηση της “Πρώτης Φορά Αριστερά”  τρέφει αυταπάτες για το χρέος. Εστίασε την κριτική του στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, το θέμα της ονομασίας της Φέτας και στο θέμα του χρέους και της πολιτικής των φόρων, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι τόσο ο Πρωθυπουργός , όσο και ο Υπουργός Οικονομικών και η Κυβερνητική εκπρόσωπος κατάγονται από την Ήπειρο, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν την φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας . “Αυτό είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κάθε περιοχής και των ανθρώπων της. Ούτε καν να προστατέψει τα ήδη υπάρχοντα δεν μπορεί. Η περιοχή της Ηπείρου φημίζεται μεταξύ άλλων για την κτηνοτροφία της και την φέτα. Υπάρχει εδώ μια πλούσια παραγωγή προστατευμένη μέχρι πρότινως και ονομασία προέλευσης. Όλος ο κόσμος έτρωγε ελληνική φέτα και φέτα Ηπείρου και τώρα θα τρώει φέτα Αφρικής. Θέλουν να φέρουν την Ήπειρο πιο κοντά στην Αφρικανική Ήπειρο και την φτώχεια τους.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καββαδάς.

Το Θέμα του αποκλεισμού της Ηπείρου από το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα απόλεσε την ονομασία προέλευσης της Φέτας μονοπώλησε την Νομαρχιακή Συνέλευση με τον Βουλευτή Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιο Γιαννάκη να προαναγγέλλει πως αύριο θα καταθέσει ερώτηση στην Βουλή και για το Νησάκι της Παναγιάς στην Πάργα. “Με παραστάσεις μας, τόσο οι Βουλευτές της Ηπείρου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο Περιφερειάρχης, ο Αλέκος ο Καχριμάνης, προσπαθήσαμε να πείσουμε την Κυβέρνηση να εντάξει στον αναπτυξιακό τουλάχιστον την παραλιακή ζώνη, από την Πρέβεζα μέχρι τα Σύβοτα, γιατί υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, με άνθιση τουριστική.
Δεν θέλησαν να ακούσουν τίποτα. Έξω η παραλιακή από τον Αναπτυξιακό.
Και ω! του θαύματος, μαθαίνουμε ότι στις αναπτυξιακές ενισχύσεις μπαίνει το Ανώι, και καλώς μπαίνει, ως ορεινή περιοχή,
Μπαίνει η Κρανιά, και καλώς μπαίνει, ως ημιορεινή και… ακούστε!
Μπαίνει λέει και το νησάκι «Παναγιά» στην είσοδο της Πάργας!
Αν δεν πρόκειται για λάθος ή για κακόγουστο αστείο, θα πρέπει άμεσα να μας διευκρινίσουν τι έχουν στο μυαλό τους, τι είδους ανάπτυξη προγραμματίζουν για το νησάκι, που είναι ιστορικό μνημείο, ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Πάργας.
Άμεσα, χθες, έπρεπε να γίνει η διευκρίνιση.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκης.
Από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Κυριάκης αφού άσκησε και αυτός με την σειρά του σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  δήλωσε υπερήφανος για την Νέα Δημοκρατία και τους μέχρι πρότινως αρχηγούς της και πρώην πρωθυπουργούς της χώρας χωρίς ωστόσο να παραλείψει να κάνει και αυτοκριτική. Μίλησε για την νέα, Νέα Δημοκρατία και το πως την οραματίζεται ο ίδιος και ο αρχηγός της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. “Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο κόμμα που πρέπει να δημιουργήσουμε. Ένα κόμμα ανοικτό προς την κοινωνία με εξωστρεφείς δομές. Ένα κόμμα το οποίο πρέπει να διευρύνουμε αμφίκεντρα και προς τ’αριστερά όπου υπάρχει προνομιακό πεδίο αλλά μην ξεχνώντας τον χαρακτήρα της παράταξης μας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα αξίων και άξιων όπου ο καθένας θα κρίνεται από την ατομική του παρουσία και την συνεισφορά του. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις ομάδες και τις ομαδοποιήσεις τα φέουδα και τους φεουδάρχες και να πορευτούμε στον δρόμο που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αντιμετώπιση του στα κακώς κείμενα της ΟΝΝΕΔ. Είναι νομίζω πλέον ανάγκη των καιρών αλλά και επιταγή της κοινωνίας μας να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα άριστων και όχι αρεστών. Οφείλουμε να μεταρυθμίσουμε το κράτος όπως προτάσει η φιλελεύθερη ιδεολογία μας και να συγκρουστούμε μετωπικά με τις παθογένειες όπου και αν τις συναντούμε. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα για τις γενιές που θα έρθουν. Και επειδή η Νέα Δημοκρατία φίλες και φίλοι είναι ένα κόμμα με ιστορική συνέχεια δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρακαταθήκη για μας από το μεταρυθμιστικό έργο του επίτιμου πρόεδρου μας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 90-93.Το έργο αυτό θα πρέπει να το συνδέσουμε με την πολίτικη των μεγάλων ανοιγμάτων και την σκληρή αλήθεια που προτίμησε να πει στον Ελληνικό λαό ο πρόεδρος μας ο Κώστας ο Καραμανλής. Αν αυτά τα συνδυάσουμε με τον σκληρό αγώνα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στην προσπάθεια του να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση του πρωθυπουργού μας του Αντώνη του Σαμαρά, έχουμε στα χέρια μας το απαραίτητο μείγμα πολιτικής για την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα.”

Τον Παρόν στην Νομαρχιακή Συνέλευση έδωσαν ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Συμπαράταξης” Τάκης Παππάς, ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, πρώην Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης και αρκετά μέλη της Νέας Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Νίκος Τζίμας αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους παρευρέθησαν  στην πρώτη ανοιχτή Νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, άσκησε και αυτός κριτική στην Κυβέρνηση ενώ μετέφερε και το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites