Σεμινάριο Υποκριτικής με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Περικλή Μουστάκη στο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ
βασισμένο στον "Βυσσινόκηπο" του Α. Τσέχωφ  (μετάφραση Λ. Καλλέργη)
με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Περικλή Μουστάκη
από Παρασκευή 10/6 έως και Δευτέρα 13/6
στο Θεατρικό εργαστήρι Πρέβεζας, στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα.

Το Θεατρικό εργαστήρι Πρέβεζας  φιλοξενεί τον σκηνοθέτη και ηθοποιό κ. Περικλή Μουστάκη για ένα σεμινάριο υποκριτικής βασισμένο στον "Βυσσινόκηπο" του Α. Τσεχωφ (μετάφραση Λ. Καλλέργη).
Από το ψυχολογικό στο νοηματικό θέατρο.
"Η ανέλιξη του ηθοποιού σαν πλοηγός του ρόλου προσώπου" Ο ηθοποιός κατασκευάζει το παιχνίδι του ρόλου - προσώπου, το σχολιάζει, το κρίνει, δημοσιοποιεί την ιδιωτικότητά του. Το φιλοσοφικό background του ηθοποιού και η ελαφρότητα της παιδικότητας του. Ο ρόλος -πρόσωπο ως αφορμή για το πέρασμα του ηθοποιού σε έναν προσωπικό, εξομολογητικό λόγο.
Αναλυτικά το σεμινάριο είναι:
Παρασκευή 10/6: 09:00 – 01:00 (το βράδυ)
Σάββατο 11/6: 07:00 – 11:00 (το βράδυ)
Κυριακή 12/6: 07:00 – 12:00 (το βράδυ)
Δευτέρα 13/6: 08:00 – 12:00 (το βράδυ)
Βιογραφικό:
Ο Παντελής Μουστάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κ. Κουν
Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νότου - Αμόρε, το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας κ.ά. και με τους σκηνοθέτες Κ. Κουν, Μ. Βολανάκη, Γ. Λαζάνη, Μ. Κουγιουμτζή, Γ. Χουβαρδά, Ν. Χαραλάμπους, Φ. Σπέγκλερ, Στ. Τσακίρη, Β. Αρδίττη, Β. Παπαβασιλείου, Γ. Μαργαρίτη, Μ. Λυμπεροπούλου, Β. Νικολαΐδη κ.ά.
Σημαντικότεροι ρόλοι: Άλκηστις (Άδμητος) - Οθέλλος (Οθέλλος) - Έλλα (Γιόσεφ) - Γυναίκα της Ζάκυνθος (Ιερομόναχος) - Οι Δανειστές (Άντολφ) - Νεφέλες (Σωκράτης) - Χειμωνιάτικο Παραμύθι (Λεόντιος) - Έμπορος της Βενετίας (έμπορος) - Κάθε Γύμνια θα Τιμωρηθεί (Έρκουλάνο) - Ο Βυσσινόκηπος (Γκάγιεφ) - Σχολείο Γυναικών (Αρνόλφο) - Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε (Βέρι) κ.ά.
Στον κινηματογράφο: "Τα Χρόνια της Μεγάλης Ζέστης" της Φρ. Λιάπα, "Ο Άδης" του Ν. Χαραλαμπόπουλου, "Ούλοι Εμείς Εφέντη" του Λ. Βαρδαρού.
Έχει σκηνοθετήσει την Αποκάλυψη του Ιωάννου στο πρωτότυπο και το 2005 ιδρύει με πρώην μαθητές του την Εταιρεία Θεάτρου Άσκηση όπου έχει σκηνοθετήσει : "America Hurrah!" του Ζαν Κλοντ Βαν Ίταλι - "Ο Βυσσινόκηπος" του Τσέχωφ - "Παιχνίδια Σφαγής" του Ιονέσκο - "Επισκέψεις" μία σύνθεση της ομάδας Άσκηση για τον έρωτα και την αγάπη - "Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε" του Πιραντέλλο.
Διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής και του αυτοσχεδιασμού σε δραματικές σχολές από το 
Share on Google Plus

Γράφει η mypreveza gr

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr