ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιθετική προσέγγιση, στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων

Επιθετική προσέγγιση, στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων, σε Πατραϊκό Κόλπο και Αρτα-Πρέβεζα, που περιλαμβάνει και επαφές για συνεργασία με διεθνείς παίχτες του χώρου (μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα), ακολουθούν τα ΕΛΠΕ.
AdTech Ad

Σε μια στιγμή που έχοντας ολοκληρώσει τις γεωφυσικές και γεωλογικές μελέτες στον Πατραϊκό, τα αποτέλεσμα των τρισδιάστατων μοντέλων έχουν δείξει κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ο όμιλος κουβεντιάζει με πολλούς διεθνείς παίκτες το ενδεχόμενο συνεργασίας στις επόμενες φάσεις.
Ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα εταιρειών του χώρου, κάποιες εκ των οποίων συμμετείχαν και στη πρόσφατη συνάντηση που διοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ στην Αθήνα με συμμετοχή εκπροσώπων 80 εταιρειών, όπως η Total και η ExxonMobil, δίχως ωστόσο για την ώρα να υπάρχει κάτι περισσότερο.
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη πορεία των ερευνών, τυχόν θετικά ευρήματα θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των ξένων ομίλων, άλλωστε η πλήρης επεξεργασία και ερμηνεία των γεωφυσικών ερευνών δεν θα έχει ολοκληρωθεί παρά μετά το φθινόπωρο, και εν συνεχεία απαιτείται γεώτρηση για να αποδειχθεί η ύπαρξη οικονομικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος.
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι συνομιλητές των ΕΛΠΕ θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συνεργασίες τόσο για το Πατραϊκό, όσο και για την Άρτα – Πρέβεζα, όπως λένε πηγές του ομίλου.
“Σχετικά με την εκμετάλλευση στα χερσαία οικόπεδα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες όλοι οι μεγάλοι ξένοι παίκτες μας χτυπούν την πόρτα, προτείνοντας μας συνεργασία για τη 2η και 3η φάση του διαγωνισμού”, είπε χαρακτηριστικά χθες μιλώντας στη γενική συνέλευση του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης.
Εφόσον οι περιοχές που έχουν αναλάβει να ερευνήσουν τα ΕΛΠΕ δικαιολογήσουν τις προσδοκίες που έχουν κατά καιρούς καλλιεργηθεί, τότε ίσως να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του ξένου πετρελαϊκού παράγοντα για έρευνες και σε άλλα πιο δύσκολα οικόπεδα, όπως στο Ιόνιο, γιατί όχι και στη Νότια Κρήτη.
Προς το παρόν, οι επαφές αφορούν στη περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού όπου οι σεισμικές έρευνες ολοκληρώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, καλύπτοντας μια συνολική έκταση περίπου 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Χρησιμοποιήθηκε το ερευνητικό σκάφος «Polar Empress» με σεισμικές καταγραφές 1600 Km2 τριών διαστάσεων και άλλων 300 Km2 δύο διαστάσεων.
“Οι επόμενες δυο τρεις χρονιές θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, μπορεί ν’ αλλάξουν την εικόνα της εταιρείας. Τα πρώτα μηνύματα επαναλαμβάνω, είναι άκρως ενθαρρυντικά, περιμένουμε μετά το καλοκαίρι πιο ακριβή στοιχεία και φυσικά ν’ ανακοινώσουμε και διεθνείς συνεργασίες”, επεσήμανε ο κ. Στεργιούλης
Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, τα ΕΛΠΕ φιλοξένησαν στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, τη 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών Κεντρικής- Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης και Κασπίας (CEEC Scout Group Meeting), στην οποία και συμμετείχαν περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι από συνολικά 80 διεθνείς εταιρείες του κλάδου. Το παρών είχαν δώσει στελέχη των ExxonMobil, Shell, Total, Noble, MOL, INA, NIS, Gazprom, κ.ά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites