Κώστας Μπάρκας: «Η Αριστερά πάντα έλεγε απλή αναλογική».

Κώστας Μπάρκας: «Η Αριστερά πάντα έλεγε απλή αναλογική».



«Η Αριστερά πάντα έλεγε απλή αναλογική» τόνισε ο βουλευτής  Νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή «Live U» του STAR  με την Πόπη Τσαπανίδου, το πρωί της Τετάρτης,  αναφερόμενος στην αδικία του υφιστάμενου εκλογικού νόμου.
Ερωτώμενος σχετικά  με τις διεθνείς εξελίξεις, ο Κώστας Μπάρκα επισήμανε « Το σοκ που υπέστησαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Brexit, θεωρώ ότι πρέπει να καθοδηγήσει τις κυβερνήσεις να αντιληφθούν αυτό, που από καιρό η δική μας κυβέρνηση έλεγε: οι πολιτικές της λιτότητας δεν οδηγούν πουθενά. Κυρίως, οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές τοποθετήσεις των ανθρώπων δε θα μετακινηθούν στην Ακροδεξιά, ξεκινώντας από τη Μ. Βρετανία , αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη» και συμπλήρωσε « Είναι ένα  στοίχημα και το πολιτικό μας σύστημα οφείλει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, καθώς η δημοκρατία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφράζονται ελεύθερα».

Τέλος, αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια»  σε κόμματα και Μ.Μ.Ε., ο Κώστας Μπάρκας σημείωσε «Το θέμα με τα δάνεια των εκατομμυρίων ευρώ  της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που δε μπορούν να εξυπηρετήσουν και τα οποία έδιναν αφειδώς οι τράπεζες στα Μ.Μ.Ε., πρέπει να το αναφέρουμε κάποια στιγμή», συνοψίζοντας τις σχέσεις του παλιού δικομματισμού με ορισμένες τράπεζες και Μ.Μ.Ε.. Υπενθυμίζεται, ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οφείλουν δάνεια αξίας 400 εκατ. ευρώ και τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. δάνεια αξίας 900 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, δάνεια τα οποία χορηγούνταν χωρίς ουσιαστικές και επαρκείς εγγυήσεις, βάσει στοιχείων της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites