Δευτέρα, 28/05/2018

Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ – Κοσμοσυρροή στην Ιερά Μονή Φανερωμένη

Κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το νησί της Λευκάδος συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των φιλόθρησκων Ελλήνων, λόγω της Ιεράς Μονής και της θαυματουργού Εικόνας της Ὑπεραγίας Θεοτόκου ΠΕΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ.
Στο παρελθόν μάλιστα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος η γιορτή πραγματοποιούνταν με σύσσωμη την παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνει το παρόν.
Φέτος εκτός από τους εκατοντάδες Πρεβεζάνους που επισκέφθηκαν και προσκύνησαν την εικόνα, του πανηγυρικού Εσπερινού προεξείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ Χρυστόστομος με καταγωγή από την Πρέβεζα. Καθώς μάλιστα η ενθρόνιση του ήταν αρκετά πρόσφατη σύσσωμος ο κλήρος του ευχήθηκε Άξιος.

 Λίγο μετά τις 20:00 λοιπόν το απόγευμα τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός με θείο κήρυγμα και αρτοκλασία ενώ μετά τις 11:00 ξεκίνησε η έναρξη της ολονυκτίου ακολουθίας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5:00 τα ξημερώματα.

 Αύριο Δευτέρα ανήμερα της εορτής μετά την τέλεση του Αρχιερατικού Συλλείτουργου θα πραγματοποιηθεί  η λιτάνευση της σεπτής Εἰκόνος τῆς «Κυρᾶς» τῇ συνοδείᾳ τῆς Μπάντας τῆς Φιλαρμονικῆς Ἑταιρείας Λευκάδος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ