Αποστομωτική απάντηση του Κώστα Λογοθέτη στο Δήμο Πρέβεζας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Η απάντησή μου στο δελτίο τύπου του δήμου είναι αυστηρά προσωπική και δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλον. Η δε τοποθέτησή μου σε ραδιοφωνική εκπομπή αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον τρόπο παραχώρησης για εκμετάλλευση του κολυμβητηρίου, δηλαδή της πισίνας και των εγκαταστάσεών της.
Η απάντησή μου περιλαμβάνει τα παρακάτω:
Οι προτάσεις μου για την οργάνωση και την αποδοτική λειτουργία του Δημοτικού Αθλητισμού, με όλα τα θετικά που πρέπει να έχει αυτός για τους δημότες του, είναι κατατεθειμένες στο αθλητικό τμήμα του Δήμου και έπρεπε να τις γνωρίζατε. Αρκετές μάλιστα από αυτές είχαν υλοποιηθεί, με θετικά αποτελέσματα, από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Η λειτουργία της Δημοτικής πισίνας, εποχιακά για τους δύο έως τρεις καλοκαιρινούς μήνες, κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ στους φορολογούμενους, αλλά και με δημοτικά τέλη επιβαρυμένους δημότες σας.
Την παραχωρείτε για εκμετάλλευση (και όχι για χρήση) στους κολυμβητικούς συλλόγους, που έναντι αντιτίμου αρκετά υψηλού τα χρόνια της «εικονικής ευμάρειας», λιγότερο τσουχτερά τελευταία, παραδίδουν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης επιβαρύνοντας επιπλέον οικονομικά τους συμμετέχοντες δημότες σας. Και μην ισχυριστείτε ότι δεν το γνωρίζετε, γιατί είναι κάτι που γνωρίζει σχεδόν όλη η πόλη.
Οι σύλλογοι αυτοί, φαίνεται, να είναι αγωνιστικά ανενεργοί τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν ανύπαρκτη αθλητική και αγωνιστική δραστηριότητα. Αυτό είναι εύκολο να το πληροφορηθεί ο οποιοσδήποτε από τις αρμόδιες Ομοσπονδίες. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν υφίστανται και λογικά πρέπει να έχουν μηδενικά έξοδα, αφού δεν πληρώνουν προπονητές, έξοδα μετακίνησης για αγώνες, για αθλητικό υλικό κτλ. Ενεργοποιούνται μόνο αυτούς τους δύο έως τρεις μήνες, ζητώντας την εκμετάλλευση της πισίνας για την εκμάθηση κολύμβησης σε μερικές εκατοντάδες παιδιά που έχουν τη δυνατότητα ή και τη στέρηση ακόμη οι γονείς τους, να πληρώνουν τους φόρους συν το αντίτιμο της εκμάθησης.
Τα άλλα χιλιάδες παιδιά του Δήμου μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα οι γονείς τους να πληρώσουν πολλές φορές ούτε τα βασικά της ζωής, είναι παιδιά κατώτερης κατηγορίας φορολογούμενων πολιτών; Αυτά τα χιλιάδες παιδιά δεν θα στραφούν σε άλλες κατευθύνσεις και η εκμετάλλευση και χρήση της πισίνας έναντι αντιτίμου δε σας θυμίζει ιδιωτικό τομέα ή φοβόσαστε για το πού θα στραφούν μόνο τα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μέχρι τώρα το κολυμβητήριο; Αν μάλιστα αναζητήσετε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματά μου, μπορεί να ανακαλύψετε στον ιδιωτικό αυτό τομέα και αρκετές παραβάσεις.
Οπωσδήποτε καταστατική, και όχι μόνο, υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι η παροχή χώρων άθλησης προς τους φορολογούμενους δημότες όπως πολύ σωστά αναφέρετε και στο δελτίο τύπου σας.
Είναι συγχρόνως, όμως, ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ σας να τους ενημερώνετε πόσο τους στοιχίζει η λειτουργία της πισίνας αυτούς τους δύο έως τρεις μήνες. Πόσο εισπράττετε ως Δήμος από τον κανονισμό τελών του συγκεκριμένου χώρου, που ψηφίστηκε μάλιστα και παμψηφεί. Να υπολογίσετε επίσης πόσο εισπράττουν, οι χωρίς άλλη αθλητική δραστηριότητα σύλλογοι και να προβληματιστείτε υπεύθυνα μήπως η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών σας πληρώνει ακριβά τη λειτουργία της, χωρίς να μπορούν τα παιδιά τους να την χαρούν και αντίθετα μόνο μια απειροελάχιστη μειοψηφία πολιτών εισπράττει από αυτή.
Και μήπως πρέπει να αναθεωρήσετε αυτούς τους οικονομικούς συσχετισμούς υπέρ της πλειοψηφίας των δημοτών σας και να ξανασκεφτείτε σε αυτή την περίπτωση ποιο συμφέρον υπηρετείτε, το ιδιωτικό ή το δημοτικό;
Και μερικά ακόμη ερωτήματα:
Η είσπραξη του αντίτιμου από τους ναυτικούς συλλόγους για παροχή υπηρεσιών σε δημοτικές εγκαταστάσεις γίνεται με νόμιμη διαδικασία;
Οι ιδιωτικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη δημοτική πισίνα έχουν την επιβαλλόμενη από το νόμο εικόνα τους στη Δ.Ο.Υ. και υποβάλλουν κανονικά φορολογική δήλωση όπως έχουν υποχρέωση;
Οι εκπαιδευτές εκμάθησης των συλλόγων είναι πτυχιούχοι ειδικότητας και είναι ασφαλισμένοι για τον χρόνο εργασίας τους στη Δημοτική πισίνα;
Σε αυτά τα ερωτήματα εάν ενεργήσετε τόσο συνειδητά και γρήγορα, όσο στη σύνταξη του δελτίου τύπου, θα πάρετε άμεσα από τις κρατικές υπηρεσίες νόμιμες απαντήσεις.
Και έχετε πάλι το ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ να το κάνετε, γιατί ως θεσμικοί διαχειριστές του Δήμου δώσατε όρκο να υπερασπίζεστε και να απαιτείτε τη νομιμότητα, για να βιώνουν οι δημότες σας πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία.
Όταν πάρετε τις απαντήσεις από τα παραπάνω ερωτήματα, αξιολογήστε τις και αν διαπιστώσετε εκτροπή, με βάση πάντα τη νομιμότητα και όχι την «πολιτική λογική», εφαρμόστε το ΔΙΚΑΙΟ στον τομέα ευθύνης σας, για το καλό της πλειοψηφίας των δημοτών σας και προχωρήστε ΕΣΕΙΣ, με τα στοιχεία που θα συλλέξετε, στις καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί και αυτό είναι πάλι ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ σας.
Σε αυτό τον τομέα βέβαια, του ελέγχου της νομιμότητας, υπάρχει μια αρνητική ευαισθησία των θεσμών και περιμένουν σχεδόν πάντα από τον «συνειδητοποιημένο» πολίτη την καταγγελία. Έτσι, δημιουργούν και το άλλοθι του «καλού» πολιτικού και του «κακού» πολίτη.
Όσο για τα στοιχεία που έχω συλλέξει, αυτά θα τα αντιπαραβάλλω με τα αποτελέσματα της δικής σας έρευνας, καθώς και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα και στη συνέχεια, ως ελεύθερος πολίτης και παραδειγματιζόμενος από τη δική σας διάθεση για εφαρμογή της νομιμότητας και του δικαίου, θα συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση.
Καθήκον, επίσης, είναι και μάλιστα αδιαπραγμάτευτο, να προσφέρετε στην πλειονότητα των φορολογούμενων δημοτών σας δωρεάν ή με ένα συμβολικό ποσό, προσιτό σε όλους, αθλητικές δραστηριότητες και αθλητικό πολιτισμό σε εγκαταστάσεις και χώρους αξιοπρεπείς, λειτουργικούς, με άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Τρόποι υπάρχουν. Ας τους αναζητήσουν οι υπεύθυνοι στο τμήμα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου ή ας συμβουλευτούν άλλους δήμους.
Στο σημείο αυτό της επιστολής μου πρέπει να ανακαλέσω και την έκφρασή μου στην ραδιοφωνική εκπομπή «διακίνηση μαύρου χρήματος». Θα περιμένω το δικό σας χαρακτηρισμό για το χρήμα που εισπράττει κάποιος και δεν το δηλώνει πουθενά, σε μία εποχή οικονομικής καταβαράθρωσης της χώρας, και θα τον ασπαστώ αμέσως.
Τελειώνοντας, μία παραίνεση. Εάν λειτουργήσετε φέτος το κολυμβητήριο είτε ως δημοτικό, είτε ως ιδιωτικό, και για την προστασία των χρηστών, είστε υποχρεωμένοι, πάνω από όλα από τη συνείδησή σας και πέρα από διατάξεις και τυπικότητες, τις ώρες λειτουργίας του να υπάρχει σε αυτό πλήρως οργανωμένο ιατρείο με παρούσα εκπαιδευμένη νοσηλεύτρια ή συμβεβλημένο ιατρό, καθώς επίσης και αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και προστασίας των μικρών συμπολιτών μας και μετά από την απομάκρυνση, βέβαια, των βατράχων και της βρωμιάς από το χώρου της πισίνας.
Ας συμβάλλουμε όλοι στην αποτροπή πρόσφατων τραγικών γεγονότων.


ΥΓ1: Όλα σχεδόν τα παραπάνω τα γνωστοποίησα πέρυσι, τέτοια εποχή, στο δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο αθλητισμού κ. Συγκούνα, όταν συναντηθήκαμε σε ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (5Χ5) για την βράβευση των πρωταθλητών μας των Special Olympics.
ΥΓ2: Η πόλη μας έχει μεγάλη παράδοση στα αθλήματα πισίνας στον Ελλαδικό χώρο, με σημαντικές επιτυχίες, ακόμη και τότε που κολυμβητήριο ήταν η προκυμαία της παραλίας. Μπροστάρηδες σε αυτές τις επιτυχίες Πρεβεζάνοι παράγοντες που βάζανε «βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να γραφτεί αυτή η ιστορία.
Τα τελευταία χρόνια αυτή η αξιόλογη παράδοση έχει εκφυλιστεί, με κύρια αιτία τη μη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου τους περισσότερους μήνες του χρόνου.
Αυτό είναι μία προσφορά της Δημοτικής Αρχής στη νεολαία και τον αθλητισμό της πόλης μας!!!
Είναι ίσως και η μόνη δικαιολογία για τον τρόπο λειτουργίας (όχι πάντως πρέπων) των τοπικών ναυτικών ομίλων στις μέρες μας, σε σύγκριση με άλλους συλλόγους της πόλης μας που έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες και συνέχιση του δημιουργικού τους έργου.
Σε όλους τους συντελεστές αυτών των τελευταίων αθλητικών επιτυχιών, με την ευκαιρία αυτή, καταθέτω τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μου.

Κώστας Λογοθέτης

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites