Απάντηση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στην ανακοίνωση της Ν.Ο.Δ.Ε. Ν.Δ. Πρέβεζας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: «  Βατερλώ της Ν.Δ. η ρύθμιση για τις εξωχώριες εταιρείες».

Για άλλη μια φορά η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πρέβεζας  προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει εντυπώσεις, μέσω της χθεσινής της ανακοίνωσης (4-6-16), επιδιώκοντας  να «κρύψει» την πολιτική της γύμνια και την έλλειψη αφηγήματος για το μέλλον της χώρας μας.
    Είναι οφθαλμοφανές , πλέον, πως η Ν.Δ. βυθίζεται στην περιδίνηση των στρατηγικών της αδιεξόδων, καθώς όχι μόνο  παραποιεί την πραγματικότητα για μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά καταφεύγει στη δημαγωγία και στον πιο ακραίο λαϊκισμό, αδυνατώντας να παράξει σοβαρό πολιτικό αντίλογο, με συγκροτημένα επιχειρήματα.
     Όμως, επειδή είναι προκλητικό η Ν.Δ. να κατηγορεί την Αριστερά  για «παραθυράκια» για τις off-shore, όταν τα στελέχη της είναι στα ημερολόγια του κ. Χριστοφοράκου, στα Panama Papers και στα payrolls της SIEMENS, αυτή την πρόκληση δε μπορούμε να την αφήσουμε αναπάντητη.
      Καταρχήν, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι  η τροπολογία της Κυβέρνησης για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα σε κράτος μη συνεργάσιμο φορολογικά με την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία υπερψηφίστηκε την 1η Ιουνίου,  ενισχύει τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή και μεταρρυθμίζει τα «κακώς κείμενα» με κοινωνικό πρόσημο.
     Έπειτα, το  ερώτημα που εύλογα δημιουργείται είναι: γιατί η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη συζήτηση και τη ψηφοφορία στη Βουλή, μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια  αυστηρή διάταξη για το ζήτημα των εταιρειών του εξωτερικού;  Προφανώς, η αγωνία της δεν είναι η καλύτερη υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Είναι η υπεράσπιση άλλων, πολύ ιδιωτικών συμφερόντων, αυτών των συμφερόντων που θίγονται όταν κλείνουν ερμητικά τα παραθυράκια, τα οποία υποτίθεται ότι καταδίκαζε η Ν.Δ. επί τέσσερις μέρες. Μήπως αυτά τα συμφέροντα βρίσκονται εντός της; Συνοψίζοντας, θα χαρακτηρίζαμε «Βατερλώ» για τη ΝΔ την αποχώρησή της από τη συζήτηση στη Βουλή για τη ρύθμιση των εξωχώριων εταιρειών, γιατί υποδηλώνει  ενοχή και στήριξη στο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής.
      Επίσης, η ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, παραθέτοντας την άποψη του ειδικού γραμματέα της Ένωσης Ποινικολόγων, κατηγορεί τη Κυβέρνηση  για δήθεν προσπάθεια συγκάλυψης και παροχής προνομίων σε πολιτικούς.
      Επειδή, στη ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, είτε διακατέχονται από επιλεκτική αμνησία, είτε δεν παρακολουθούν  το κοινοβουλευτικό έργο, είτε έχουν πρόβλημα αντίληψης όσων διαβάζουν, τους ενημερώνουμε  ότι δεν αίρεται το αξιόποινο για ήδη συντελεσθείσες παραβάσεις σχετικά με την συμμετοχή σε offshore, σύμφωνα με τις  νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος.  Ακόμη, δεύτερος νόμος που προστατεύει το δημόσιο συμφέρον- είναι πασίγνωστος, αλλά τον   αποσιωπά η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πρέβεζας-  είναι το άρθρο 6 του Ν. 3213/2000, όπως αντικαταστάθηκε πρόσφατα με το άρθρο 177 του Ν. 4389/2016, ( άρθρο περί ανακριβούς ή ψευδούς δήλωσης), όπου επιβάλλει ποινική  κύρωση, και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα.
      Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, γιατί εμάς δε μας κρατάνε τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα μανίκια. Κάποιοι άλλοι τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των εξήντα ημερών, για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών του εξωτερικού και  οι συμπολίτες μας ξέρουν καλά  ότι δεν υπάρχει λίστα σήμερα, στην οποία το όνομα του κ. Παπασταύρου δεν είναι μέσα.
     Αναφορικά με την αύξηση του Φ.Π.Α. η πραγματικότητα έχει ως εξής: στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, οι δανειστές πίεζαν ασφυκτικά για την αύξηση του Φ.Π.Α. της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά από το 13% στο 23%. Επίσης, ζητούσαν την αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή για τα βιβλία και τα θέατρα από το 6,5% στο 23%, καθώς και την αύξηση του Φ.Π.Α. στο νερό στο 23%. Αντί αυτών η κυβέρνηση, για να μην πληγούν οι πλέον αδύναμοι από τις εξωφρενικές αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. και της Ε.Υ.Δ.Α.Π., καθώς και για να προστατέψει τον χώρο του πολιτισμού, επέλεξε την αύξηση του υψηλού συντελεστή από το 23% στο 24%.
     Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, που υπερψηφίστηκε στις 22 του Μάη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι κάποια ψηφισθέντα μέτρα, όπως για παράδειγμα η αύξηση των καυσίμων, δεν είναι ευχάριστα, διότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν ήδη δώσει πολλά. Όμως,  ήταν γνωστά από το καλοκαίρι του 2015 και ψηφισμένα ως κατευθύνσεις από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Τον Σεπτέμβριο του 2015 έγιναν εκλογές με τη Συμφωνία ψηφισμένη. Αυτό δε δίνει λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ.  Ωστόσο, επειδή η Ν.Δ. δεν προέκυψε από παρθενογένεση και επειδή φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ας σταματήσει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Όχι απλά δεν πείθει, αλλά προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
       Εν κατακλείδι, μέσα από το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης του προγράμματος μεταρρυθμίσεων –απόφαση Eurogroup 24ης Μαΐου- διαμορφώνονται οι όροι, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, βάζοντας τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης που ταλάνιζε τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Προς την εκκίνηση μιας νέας εποχής δημιουργίας και προκοπής για το τόπο  μας, συνηγορεί και ο οδικός χάρτης για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους, όπου θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας.
       Η ιστορία έχει ήδη γυρίσει σελίδα, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους. Η Ελλάδα του αύριο προχωράει με κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, και δίκαιη ανάπτυξη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites