Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια έκθεση φωτογραφίας

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό «την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».
To 2016, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Τα μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου, είτε έξω από αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, πρόκειται να συμμετάσχει και τη φετινή χρονιά στις Δράσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης επέλεξε να διοργανώσει, σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας – η οποία από το 2008 συμβάλει ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και στην ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς- έκθεση φωτογραφίας με ειδικότερο θέμα: «Τοπία της Νικόπολης». Έχοντας σαν στόχο την άμεση επικοινωνία και αλληλεπίδραση του κοινού με το μουσείο, οι φωτογραφίες της έκθεσης θα προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες, που θα φωτογραφήσουν τοπία της Νικόπολης.
Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 19:00 και θα φιλοξενηθεί στους αίθριους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου για ένα μήνα. Θα ακολουθήσει στις 19:45 μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου από το Μουσικό Σχολείο της Πρέβεζας.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2682089890, Δευτέρα – Παρασκευή με τις αρχαιολόγους κ.κ. Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Πεταρούδα.
Η Είσοδος στο Μουσείο την ημέρα Εορτασμού της επετείου της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων –Δευτέρα 18 Μαΐου 2015- θα είναι ελεύθερη για όλους.
Έκθεση Φωτογραφίας «Τοπία της Νικόπολης» – Προδιαγραφές και Όροι για την Αποστολή Φωτογραφιών.
Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων ορίζονται οι ακόλουθες προδιαγραφές:
• Οι φωτογραφίες θα έχουν ως θέμα «Τοπία της Νικόπολης» αλλά και από το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, χωρίς την παρεμβολή προσώπων.
• Οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να στείλουν έως και τρεις (3) φωτογραφίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση topiadhm2016@outlook.com.gr .
• Θα πρέπει να αναφέρεται ονοματεπώνυμο αποστολέα και να δίνεται λεζάντα σε κάθε φωτογραφία.
• Το όνομα του αρχείου θα είναι της μορφής:
Αύξων αριθμός φωτογραφίας _ Ονοματεπώνυμο φωτογράφου
Πχ. 01_ΠαπαδόπουλοςΑθανάσιος_λεζάντα
02_ΠαπαδόπουλοςΑθανάσιος_λεζάντα
03_ ΠαπαδόπουλοςΑθανάσιος_λεζάντα
• Οι φωτογραφίες θα είναι έγχρωμες jpeg, με ανάλυση τουλάχιστον 6ΜΡ (μικρή πλευρά τουλάχιστον 2500 pixel) και όχι πάνω από 8mb.
• Καταληκτική ημερομηνία αποστολής φωτογραφιών, 05 Μαΐου 2016.
• Την επιλογή και την επιμέλεια των φωτογραφιών θα αναλάβει επιτροπή, η οποία θα συγκροτείται από μέλη των συνδιοργανωτών.
Σημειώνεται ότι, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες έντυπες και ψηφιακές των συμμετεχόντων μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, με αναφορά στον φωτογράφο και θα αποτελέσουν μέρος και του αρχείoυ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Ανθή Αγγέλη – αρχαιολόγος
Η Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Πρέβεζας, Κατερίνα Κορωναίου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites