Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

Συνάντηση  κλιμακίου βουλευτών και προέδρων Ο.Ε.Β. με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής, κ. Κασίμη.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, 25 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τεχνική συνάντηση μεταξύ των προέδρων των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.), που εκπροσωπούσαν μεγάλο τμήμα της χώρας, και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.).
Η συνάντηση αφορούσε κυρίως σε θέματα βιωσιμότητας των Ο.Ε.Β. και ειδικότερα όσον αφορά στο αυξημένο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την άρδευση των αγροτεμαχίων της περιοχής που καλύπτει ο κάθε Ο.Ε.Β.
Στη τεχνική συνάντηση προέδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κύριος Χαράλαμπος Κασίμης, ενώ παρευρίσκονταν οι βουλευτές Πρεβέζης, κύριοι Μπάρκας Κώστας και Γιαννάκης Στέργιος, η βουλευτής Έβρου, κ. Γκαρά Νατάσσα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των βουλευτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κυρίας Τριανταφύλλου Μαρίας, και Ιωαννίνων κυρίου Καραγιάννη Ιωάννη. Τις υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. εκπροσωπούσαν στελέχη της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφο-υδατικών πόρων και Λιπασμάτων  και των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης και Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που τέθηκαν από τους προέδρους των Ο.Ε.Β. και τους παριστάμενους βουλευτές, ενώ  αναλύθηκαν από το Γενικό Γραμματέα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ.Α.Α.Τ. οι δυνατότητες βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των υφιστάμενων υποδομών άρδευσης, αντλώντας πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020.
Ο κ. Μπάρκας, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η  αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων  αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας. Ειδικότερα,   ο εκσυγχρονισµός των υπαρχόντων δικτύων άρδευσης, καθώς και των σχετικών υποστηρικτικών τους υποδοµών,
μπορούν να δώσουν ώθηση στην αγροτική παραγωγή της υπαίθρου. Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένος στην αναζήτηση λύσεων στα χρόνια προβλήματα των αγροτών.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία του Υπ.Α.Α.Τ. με τους Προέδρους των ΟΕΒ, με κοινό στόχο την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης της χώρας και να παρασχεθεί σε αυτούς η μέγιστη δυνατή ενημέρωση, έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα κατάθεσης προτάσεων χρηματοδότησης υποδομών εγγείων βελτιώσεων στο Π.Α.Α. 2014-2020.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites