Συγκινητική η εκδήλωση “Γέφυρες χτίζουμε-φράγματα γκρεμίζουμε” που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα

Συγκίνησε, ευαισθητοποίησε, «άγγιξε» ευαίσθητες χορδές της ψυχής, η εκδήλωση για τη διαφορετικότητα
Το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας κέρδισαν το βράδυ της Κυριακής οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση με τίτλο “Γέφυρες χτίζουμε-φράγματα γκρεμίζουμε” που ανέδειξε το σεβασμό στη διαφορετικότητα . Μία παράσταση που συγκίνησε, ευαισθητοποίησε, «άγγιξε» ευαίσθητες χορδές της ψυχής και πέρασε μηνύματα. Η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας κ. Ελευθερία Αγγέλη στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε πως είναι μια προσπάθεια, από τους εθελοντές και τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής αλληλεγγύης, το ΚΔΑΠ Νέας Σιπώπης, το ΚΑΠΗ, τις δομές Ψυχαργώς και το 7ο Δημοτικό σχολείο, να ενδυναμώσει και να μας κάνει να ευαισθητοποιηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι μαζί χωράμε και ότι όλοι είμαστε κομμάτι μιας κοινωνίας που τις αξίζει και πρέπει να είναι ανθρώπινη.
 «Τη διαφορετικότητα, τη ρατσιστική συμπεριφορά τη βιώνει ο καθένας μας κάθε στιγμή της ζωής του, είτε φυλετικά, είτε ηλιακά, είτε φραστικά» είπε η κ. Αγγέλη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν, ένωσαν τις φωνές τους και έδωσαν τα χέρια σε όλους όσοι δεν έχουν την ευκαιρία να μετέχουν ενεργά, εύκολα στα κοινά δρώμενα .Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλησπέρες από διάφορα μέρη του κόσμου και στη συνέχεια έγινε η προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους με θέμα ‘Άπλωσε το χέρι σου» του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Ακολούθησε το δραματοποιημένο παραμύθι “Η Σπασμένη Στάμνα” από το ΚΔΑΠ Νέας Σινώπης που επιμελήθηκαν οι εμψυχώτριες Βαγγελιώ Κατσάβαρου και Ανδριάνα Θέμου το δραματοποιημένο παραμύθι “Ο Τυφλός κι ο Κυνηγός” από την ομάδα του Κοινωνικού Ιατρείου, που επιμελήθηκε ο εμψυχωτής Κώστας Καλύβας, ο μονόλογος “Πρόσφυγες και Μετανάστες-Εμείς” με τον Κοσμά Μαρκή και τη συμμετοχή της Άννας Μπαρκούζου στο τραγούδι και του Δημήτρη Ροπόκη στην κιθάρα, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το χοροθεατρικό δρώμενο “Ουτοπία” από τη ομάδα του κοινωνικού ιατρείου που επιμελήθηκε η εμψυχώτρια Άννα Μπαρκούζου. Να σημειώσουμε τέλος ότι συγκινητική ήταν για μια ακόμα φορά η ανταπόκριση του κόσμου όπου αντί για εισιτήριο ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο πολιτιστικό κέντρο προσέφερε τρόφιμα.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites