Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
Ιούν 28, 2017 - Τετ
Preveza GR
Άνεμος 5 m/s, Δ
Πίεση 757.56 mmHg
31°C
Υγρασία 55%
Σύννεφα -
Konstas
Ψητοπωλείο ψήνεσαι
Nissan
Alila

Ιστορική μέρα για τους Αγίους Αποστόλους-Τελετή θεμελίωσης του νέου Ναού


Όταν η πίστη των ανθρώπων είναι τόσο δυνατή μπορεί να ξεπεράσει κάθε είδους δυσκολία.Έτσι στην περίπτωση των Αγίων Αποστόλων η πίστη έδωσε δύναμη στους κατοίκους να διεκδικήσουν το όνειρο, να ξαναδουν όρθιο τον Ιερό Ναό που για πολλά χρόνια ήταν σημείο αναφοράς για την περιοχή.Μπορεί η αδιαφορία των δημοτικών αρχών να άφησε τον παλιό Ναό να «χαθεί» από την διάβρωση, ωστόσο η πίστη των κατοίκων, του μελετητή Πολιτικού Μηχανικού Διονύση Καλίνικου, ο οποίος έκανε δωρεά την Μελέτη και όλων των επαγγελματιών της περιοχής μας που ο καθένας με  ξεχωριστό τρόπο βάζει το δικό του λιθαράκι στην ανέγερση αυτού του ναού, προσπέρασαν όσα εμπόδια βρέθηκαν στο δρόμο τους και χάρις σε αυτή την πίστη γίνεται πράξη το όνειρο.Παρουσία Πλήθους πιστών λοιπόν πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μάη (Κυριακή των Μυροφόρων) 2016, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Πρέβεζα, η θεμελίωση του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο.
Στη Θεμελίωση του ιερού ναού, παρέστησαν μαζί με το πλήθος των πιστών, ο Βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου σε ζητήματα αθλητισμού και παιδείας Περικλής Βασιλάκης, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, ο κ. Βαγγέλης Κατσίμπρας, ο πολιτικός μηχανικός Διονύσης Καλλίνικος που έκανε δωρέα τη μελέτη για την ανέγερση του ναού κ.α. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι από τους πολίτες έγινε μεγάλη προσπάθεια για την ανέγερση του ναού. Μετά τη διαδικασία θεμελίωσης του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων, χορευτικά από τον δήμο Πρέβεζας, έδωσαν έναν εορταστικό τόνο στο γεγονός.
 Συγχαρητήρια στους πολίτες των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Θωμά και όλους όσοι προσπάθησαν γι α την ανέγερση του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων. Η θεμελίωση του ιερού ναού, των Αγίων Αποστόλων που έγινε σε κλίμα συγκίνησης, αποτελεί δικαίωση σε όσοι προσπάθησαν και πίστεψαν, σ’ αυτή. Η Κυριακή 15η Μάη 2016, αποτελεί μια ιστορική ημερομηνία, για τους κατοίκους του Αγίου Θωμά, του Νεοχωρίου, αλλά και όλων των πιστών της Περιοχής μας.  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Cuba beach bar

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Ταβέρνα Σκάλωμα
Mango
Lithos
Chill box
Καλλίνικος

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ