Εξακολουθούν να είναι ξεκρέμαστοι οι επαγγελματίες του Λιμανιού της Πρέβεζας

Μία φιλότιμη προσπάθεια από το Διοικητικό  Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ώστε να προωθηθεί ένας πολιτισμένος διάλογος έγινε κατά την χθεσινή ενημέρωση των επαγγελματιών του λιμανιού της Πρέβεζας , δυστυχώς όμως δεν στηρίχτηκε από επιχειρήματα αλλά μόνο από καλές προθέσεις.
Η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Παρθενία Καζάκου ενημέρωσε τους επαγγελματίες ότι στις 03/03/2016 έστειλε έγγραφο στους αρμόδιους φορείς και στις 13/05/2016 υπενθύμιση και ότι εκκρεμούν απαντήσεις από το Λ/Χ Πρέβεζας και το Υπουργείο σχετικά με την χωροθέτηση. 
Η κ. Καζάκου δεν απάντησε  γιατί στην από 14/05/2015 αίτηση των επαγγελματιών  δεν υπήρξε έγγραφη έγκριση ή απόρριψη ή έστω κάποια αντιπρόταση.
Το συμβούλιο πρότεινε στους επαγγελματίες  να πάνε τα σκάφη τους απέναντι στον ΕΛΒΙΣ όμως η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή όπως είναι λογικό αφού όπως οι ίδιοι οι επαγγελματίες ανέφεραν καταθέτοντας  επιχειρήματα απλά αλλά απόλυτα, ότι στο συγκεκριμένο σημείο διακυβεύεται η ασφάλεια των σκαφών και δήλωσαν ξεκάθαρα ότι αν είναι να πάνε εκεί τα σκάφη τους, αυτό θα γίνει  μόνο εάν εξασφαλιστεί η ασφάλεια ή  αν οι αρμόδιοι φορείς εγγράφως αναλάβουν την ευθύνη και τα κόστη που θα προκύψουν από ζημιές με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο φυσικά να το αρνείται.
Παρότι ο Πρόεδρος των αλιεών κ. Κατσικοβόρδος ήταν απών η κ. Καζάκου αναφέρθηκε και στους αλιείες λέγοντας πως ετοιμάζονται θέσεις στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Πρέβεζας.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τους επαγγελματίες μας ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι δεν αμφισβητούν τις προθέσεις του ταμείου, αλλά σίγουρα οι πράξεις δεν συνάδουν με τα λεγόμενα του.
Επίσης απαντούν και στην φημολογία που τους θέλει απόλυτα ικανοποιημένους από την χθεσινή συνάντηση διαψεύδοντας φυσικά τα όσα διέρρευσε το ταμείο σε φίλα προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης, λέγοντας πως εξακολουθούν να είναι ξεκρέμαστοι.
Ως αναφορά την εταιρία που αποχώρησε από την Πρέβεζα μεταφέροντας τα σκάφη της στην Βόνιτσα ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να επιστρέψει αν δεν εξασφαλιστεί εγγράφως ο χώρος ελλιμενισμού των σκαφών της εταιρίας σε ασφαλή θέση, κάτι που αυτή την στιγμή δεν προκύπτει από πουθενά.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites