Απίστευτες εξελίξεις και νέες αποκαλύψεις για το θέμα του Λιμανιού της Πρέβεζας!

Το Θέμα του Λιμανιού και της Μαρίνας της Πρέβεζας συζητήθηκε εκτενώς στο ΣΤΑΘΜΟ της Πρέβεζας και την Εκπομπή Αριστερά του Αμβρακικού με την Δημοσιογράφο Σολδάτου Ανδριάνα και τον Νίκο Λιβιεράτο.

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν η εκπρόσωπος της εταιρίας Ionian Breeze που μετέφερε την επαγγελματική της δραστηριότητα από το Λιμάνι της Πρέβεζας στην Βόνιτσα Ειρήνη Τζίμα, ο Πρόεδρος των Αλιέων Νομού Πρέβεζας Γιώργος Κατσικοβόρδος και ο Ναυτικός Πράκτορας Βασίλης Σαρδελής.Η ίδια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους την οδηγήθηκε να πάρει αυτή την απόφαση ενώ αποκάλυψε πως τις αρχές Οκτωβρίου υπήρξε καταγγελία εναντίων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημοσίου για κακοδιαχείρηση, η οποία έχει πάρει το δρόμο προς το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο σε λίγο διάστημα θα εκδώσει απόφαση.”Όταν είσαι Δημόσιος λειτουργός οφείλεις να λειτουργείς με διαφάνεια. Μπορεί ο καθένας να έχει ότι θέλει στο πίσω μέρος του μυαλό του.Αλλά αυτό Ζητάμε ισονομία και ισοπολιτεία.Δεν ζητάμε να ενοχληθεί καμία επιχείρηση για να εξασφαλιστεί η δική μας. Για την ακρίβεια αυτή την χρονική στιγμή δεν ζητάμε να εξασφαλιστεί η Ionian Breeze. H Ionian Breeze βρήκε τρόπο για να χειριστει τα σκάφη της και δόξα το θεό πάει μια χαρά. Ωστόσο ως πολίτες δεν φεύγουμε από την πόλη και οι υπόλοιπο επαγγελματίες που επιρρεάζονται θα πρέπει να εξυπηρετηθούν, ανεξάρτητα από την δική μας εταιρία.” είπε μεταξύ άλλων η Ειρήνη Τζίμα
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Αλιέων Γιώργος Κατσικοβόρδος που είναι αυτός ένας κλάδος που υπέστη ουσιαστικά διωγμό από το Λιμάνι της Πρέβεζας ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός λέγοντας “Το να προτείνουν κάποια άτομα που είναι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή στο Δήμο, που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει θάλασσα, δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει το σκάφος και να σου πουν πήγαινε δέσε, εκεί που δένει μια βαρκούλα, δεν νομίζω να ειναι θέση σε έναν επαγγελματία που ζει από αυτή την δουλειά. Είναι πολλά τα θέματα μας ήρθε μετά τις γιορτές, μετά την Κυριακή την επόμενη μέρα ακριβώς το Λιμεναρχείο να γράψει τους ψαράδες που αράζουν τα σκάφη τους μπροστά από την πλατεία Ανδρούτσου. Τους οποίους παρενοχλεί συνεχώς ο ιδιοκτήτης της Μαρίνας, ο πολίτης της Πρέβεζας, να γράψει τους Πρεβεζάνους το Λιμενικό. Όταν έχει βγει μία απόφαση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μετά από πίεση δικιά μας, ότι εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να φύγουμε από εκεί, μέχρι να μας ετοιμάσουν στο Αλιευτικό Καταφύγιο θέσεις. Το Αλιευτικό Καταφύγιο είναι γεμάτο” “Δεν μπορείς να διώχνεις όλους τους επαγγελματίες, τόσες δουλειές, τόσο κόσμο για να υπάρχει μία ιδιωτική επιχείρηση που στην τελική ανάλυση δεν σου δίνει σε χρήματα ούτε το ένα δέκατο από όσα έπαιρνες από όλο αυτό το κόσμο. Σήμερα μας ήρθε χαρτί από το Λιμενικό Ταμείο, ότι θα στείλουν προσωπικά δεδομένα από το 2008 μέχρι και σήμερα τι λεφτά έχουμε πληρώσει οι Αλιείς στο λιμενικό ταμείο.Εξωπραγματικά, δεν γίνονται πουθενά αυτά τα πράγματα. Να τα στείλουν στον επενδυτή … Απο που και ως που… Προσωπικά Δεδομένα. Μέσα σε αυτή την 8ετία που ζητάει ο επενδυτής να γνωρίζει τι έχουμε δόσει εμείς στο Λιμενικό Ταμείο, έχουμε δώσει και σε αυτόν όταν ήταν έκπτωτος. Ο κόσμος πήγαινε στο Λιμενικό Ταμείο και το Λιμενικό Ταμείο σε έστελνε στο Λιμεναρχείο και το Λιμεναρχείο σε έστελνε στον Τουριστικό Λιμένα να πληρώσεις, την εποχή που ήταν έκπτωτος” ανέφερε χαρακτηριστηκά ο Γιώργος Κατσικοβόρδος με το mypreveza.gr να ερευνά το θέμα περαιτέρω το θέμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σε περίπτωση που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παραδώσει τα προσωπικά δεδομένα όσων άραζαν τα σκάφη τους στο επίμαχο σημείο η ίδια η Νομική Υπηρεσία του Ταμείου θα θέσει το θέμα στην δικαιοσύνη.
Ο Ναυτικός Πράκτορας Βασίλης Σαρδελής αναφέρθηκε στο θέμα του κυματοθράυστη το οποίο επηρεάζει άμεσα την λειτουργία του Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας και τόνισε πως η ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για ανάθεση μελέτης για το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα πολύ σημαντικό και θετικό βήμα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites