Αλλάζει το σκηνικό του Καιρού-Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίαςΜετά την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη νέα εβδομάδα στην Ήπειρο, έτσι ο Μάιος φαίνεται να μας αποχαιρετά με καθαρά καλοκαιρινές συνθήκες. Πιο αναλυτικά:
Έως και τα τέλη του μήνα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες μόνο σποραδικές νεφώσεις, οι οποίες στα ορεινά τμήματα θα πυκνώνουν τις θερμές ώρες της ημέρας, προκαλώντας τοπικές μπόρες. Όσο αφορά τη θεοκρασία, η ηλιοφάνεια θα ανεβάζει τις μεσημεριανές ώρες τον υδράργυρο έως και τους 24 με 25 βαθμούς σε πεδινές και ορισμένες ημιορεινές περιοχές, όμως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες θα δροσίζει αρκετά.
Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι από την Παρασκευή (27/5)η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, καθώς η περιοχή μας θα επηρεαστεί από θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που θα κινηθούν προς τη χώρα μας. Έτσι το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ μετά την Κυριακή, αν επαληθεύουν τα σημερινά στοιχεία, θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς σε αρκετές πεδινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Share on Google Plus

Γράφει η mypreveza gr

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr