Το Υπουργείο Παιδείας στερεί το όνειρο των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Άρτας και του Τμήματος Φιλιππιάδας

Επιστολή διαμαρτυρίας των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Άρτας και του Τμήματος Φιλιππιάδας
Είμαστε μαθητές του πρώτου και δεύτερου κύκλου Σπουδών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας και του Τμήματος Φιλιππιάδας. Ο θεσμός των ΣΔΕ απευθύνεται σε ενήλικες, όπως εμείς, που για διάφορους λόγους δε μας δόθηκε η δυνατότητα να τελειώσουμε το Γυμνάσιο και μας δίνεται η ευκαιρία, ύστερα από επιτυχή φοίτηση, να αποκτήσουμε το απαραίτητο για μας απολυτήριο γυμνασίου που θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε τις απαιτούμενες, για κάθε ενεργό πολίτη σε μία σύγχρονη δημοκρατία που συνεχώς βάλλεται, γνώσεις και δεξιότητες και θα μας δώσει περισσότερα εφόδια για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουμε στην προσπάθεια αναζήτησης ενός καλύτερου επαγγελματικού και οικονομικού περιβάλλοντος για μας και τις οικογένειες μας.
Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς καθυστέρησε υπερβολικά η στελέχωση του σχολείου με τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών. Παρόλο που αυτή η πρακτική μας δημιούργησε ένα δύσκολο για κάθε ενήλικα, πατέρα, μητέρα, γιαγιά, επαγγελματία και άνεργο, κλίμα εκπαιδευτικής διαδικασίας, εντούτοις, συνεχίσαμε, θυσιάζοντας προσωπικές στιγμές με τις οικογένειές μας, χρήματα που σε αυτές τις δύσκολες εποχές δεν περισσεύουν, να ερχόμαστε καθημερινά στο σχολείο, κάνοντας μαθήματα και διάφορες δραστηριότητες (εκπαιδευτικές επισκέψεις, ομιλίες ενημέρωσης στο χώρο του σχολείου, project) παραμένοντας πιστοί στην απόφαση που πήραμε να αποκτήσουμε αυτό το απολυτήριο που μας στέρησαν πριν χρόνια διάφοροι οικονομικοί, οικογενειακοί και άλλοι λόγοι.
Ήταν ιδιαίτερη η χαρά που νιώσαμε όταν μάθαμε πως ξεκινούν κανονικά τα μαθήματά μας και θα μπορούσαμε να έχουμε καθηγητές που θα μας διδάσκουν μαθηματικά, αγγλικά, ελληνική γλώσσα, φυσική, καλλιτεχνικά, που θα συζητάμε για έννοιες όπως η δημοκρατία, ο σεβασμός στους νόμους, η παροχή ευκαιριών στους αδυνάτους. Δυστυχώς, όμως, η χαρά κράτησε ένα, μόνο, μήνα καθώς με απόφαση του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε ότι για να ολοκληρωθεί η φοίτησή μας και να αποκτήσουμε το απολυτήριο γυμνασίου θα πρέπει να παραταθεί η φοίτησή μας για ένα ακόμη εξάμηνο.
Η παραπάνω απόφαση, η οποία, επιπλέον, διαχωρίζει τα διάφορα ΣΔΕ της χώρας και δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες για εκπαιδευόμενους με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, αναστατώνει εμάς και τις οικογένειές μας που τόσο καιρό στέκονται δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη απόφαση για κάθε ενήλικα και, εν τέλει, για την ίδια εκπαιδευτική διαδικασία.
Ειδικότερα:
Πολλοί από εμάς προσμένουμε ότι η επικείμενη απόκτηση απολυτήριου θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον ενώ κάποιοι από εμάς δεσμευόμαστε να το προσκομίσουμε στους εργοδότες μας με τη λήξη του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, πολλοί επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο λύκειο και, γιατί όχι, αργότερα σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ όπως έχουν καταφέρει τόσοι άλλοι απόφοιτοι ΣΔΕ σε όλη τη χώρα. Τέλος, όλοι περιμένουμε τη στιγμή που θα πάρουμε στα χέρια μας το απολυτήριο γυμνασίου που θα μας επιτρέψει να αισθανθούμε υπερήφανοι για τον αγώνα μας και τις θυσίες τις δικές μας και των οικογενειών μας.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε από την κοινωνία της Άρτας και της Φιλιππιάδας και τις τοπικές αρχές να σταθούν δίπλα μας στο δίκαιο αίτημά μας να πάρουμε το απολυτήριό μας στις 30/06/2016, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας σε πολλά άλλα ΣΔΕ της χώρας. Η μη πραγματοποίηση κάποιων μαθημάτων μπορεί να αναπληρωθεί με επιμήκυνση του ωρολογίου προγράμματος, μαθημάτων κατά το Σάββατο ή ακόμη και με παράταση για 1 μήνα της διδακτικής χρονιάς, όπως έχει γίνει παλαιότερες χρονιές.

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Άρτας και του Τμήματος Φιλιππιάδας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites