Ο Κυριάκος Κοτσίνης μιλά για την ταινία του “The Sleep Of The Children” στο mypreveza.gr








“Ο Ύπνος Των Παιδιών”, είναι μια ταινία μικρού μήκους για τους πρόσφυγες η οποία γυρίστηκε στην Πρέβεζα από Πρεβεζάνους συντελεστές και δημιουργήθηκε για όλους αυτούς που ξεκίνησαν διωγμένοι με προορισμό μια χαμένη ελπίδα.
Την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Κυριάκος Κοτσίνης, την μουσική συνέθεσε ο Κώστας Αντύπας και τα πλάνα γυρίστηκαν σε διάφορα σημεία της Πρέβεζας, όπως τον Παντοκράτορα και το στρατόπεδο Σολωμού από τον Θεόφιλο Καζαντίδη.

To mypreveza.gr και η Δημοσιογράφος Ανδριάνα Σολδάτου μίλησε με τον σκηνοθέτη της ταινίας Κυριάκο Κοτσίνη ο οποίος μετέφερε τις σκέψεις του για το προσφυγικό και τις προεκτάσεις του.

Της Ανδριάνας Σολδάτου


Καλησπέρα Κυριάκο, χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την συνέντευξη…

  • Δημοσιογράφος: Τι ακριβώς σε παρακίνησε να δημιουργήσεις μια ταινία για τους πρόσφυγες; Ποια σκέψη; Ποιο συναίσθημα σου έδωσε αυτή την έμπνευση;

Κ.Κ :Το να είσαι άνθρωπος αρκεί για να παρακινηθείς. Δε θα μπορέσω ποτέ ν’ αφομοιώσω τις αγωνιώδεις στιγμές των μικρών παιδιών στις θάλασσες των θανάτων. Δε θα μπορέσω ποτέ να κατανοήσω έναν κόσμο ανοχικό απέναντι στην δυστυχία και την ανισότητα. Την κραυγή, τον οδυρμό, το παγωμένο άγγιγμα της λήθης στις ανόθευτες ψυχές των βρεφών, των γονιών, των αθώων. Νομίζω πως ο θόρυβος των χαμένων ζωών δε σβήνει ποτέ. Ενυπάρχει στη συνείδηση της ύπαρξης και στη συνείδηση του καλλιτέχνη. Ήταν ένα σχόλιο που έπρεπε να γίνει από την πλευρά μου. Ίσως υπάρξουν κι άλλα.

  • Δημοσιογράφος: Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από τον μικρό Αϊλάν;;;

Κ.Κ : Όχι συγκεκριμένα. Από όλα τα παιδιά που δεν έφθασαν..

Τα παιδιά, γιατί είναι αμέτοχα στη μοίρα τους

  • Δημοσιογράφος: Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σένα να αποτυπώσεις μέσα από τις εικόνες τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία των προσφύγων;



Είναι πολύ δύσκολο. Μιλάμε πάντα για μια απόπειρα προσέγγισης ενός μεγάλου και σύνθετου ζητήματος. Για τον λόγο αυτό επέλεξα να κρατήσω απόσταση από έντονες τραγικές αναπαραστάσεις και να σταθώ περισσότερο στον συμβολισμό και στην αφαίρεση.

  • Δημοσιογράφος: Η επόμενη ερώτηση ίσως είναι λίγο χαζή γιατί προσωπικά ξέρω την απάντηση σου αλλά θα την κάνω …Σκέφτηκες ποτέ, ότι στην θέση αυτών των ανθρώπων μπορεί να ήσουν εσύ;;;Έφερες ποτέ στην θέση αυτών των ανθρώπων τον Κυριάκο;;;


Κ.Κ: Μα φυσικά. Και σαν Κυριάκος και σαν πατέρας. Οφείλουμε να κατανοήσουμε πως όλο αυτό μας αφορά άμεσα και πολύ περισσότερο από ότι κάποιοι θα ήθελαν να πιστεύουν. Δεν είναι η Ελλάδα μας, η Ευρώπη μας και οι άνθρωποι αυτοί, οι Σύριοι, οι πρόσφυγες, ένα πρόβλημα όχι δικό μας.. Είναι ο κόσμος μας και είναι το πρόβλημά μας. Όχι δικό τους. Όλων μας. Όπως είπε και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: “Η αδικία οπουδήποτε αποτελεί απειλή για την δικαιοσύνη παντού.”

  • Δημοσιογράφος: Πόσο διήρκησαν τα γυρίσματα της ταινίας, μέχρι να την δούμε στις οθόνες μας; 
Κ.Κ: Σε δεκαπέντε μέρες έγιναν όλα. Και το σενάριο και τα γυρίσματα.Την ταινία την τελειώσαμε τέλος Φλεβάρη και είναι έτοιμη από τις 4 Μάρτη.

  • Δημοσιογράφος: Πιστεύεις πως το προσφυγικό είναι καθαρά ανθρωπιστικό ή πολιτικό πρόβλημα;Και λέγοντας πρόβλημα  εννοώ την ταλαιπωρία που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι, χιλιάδες παιδιά με τα κλειστά σύνορα.

Κ.Κ: Πολιτικό και κατ’ επέκταση ανθρωπιστικό.Η ταλαιπωρία είναι απόρροια μιας ανεπαρκούς Ευρωπαϊκής ένωσης, ανέτοιμης και ανένδοτης  μπροστά σε κοινωνικά ζητήματα για τα οποία υποτίθεται πως συστάθηκε για να αποτρέψει, προάγοντας και  υπηρετώντας τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη,  την ισότητα.

Δημοσιογράφος: Σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας έκανες, να μιλήσεις στο Mypreveza.gr για την νέα σου δημιουργία, είμαι σίγουρη πως θα αγγίξει την καρδιά των θεατών.

Κ.Κ : Και εγώ σας ευχαριστώ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites