Ευχαριστήριο μήνυμα της Χορωδίας “Αρμονία” Πρέβεζας

Ένα γεμάτο από εμφανίσεις τριήμερο είχε η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», ξεκινώντας από την Παρασκευή, 21 Απριλίου 2014 όπου το Παιδικό τμήμα της χορωδίας μας συμμετείχε στην τελετή για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην πλ. Ανδρούτσου στην Πρέβεζα. Ιδιαίτερα τιμητική για τη χορωδία μας η συμμετοχή της στην τιμητική αυτή εκδήλωση, καθώς αποτέλεσε μεγάλη εμπειρία για τους μικρούς μας χορωδούς η συμμετοχή της χορωδίας μας στην εκδήλωση αυτή. Υπενθυμίζουμε πως το 2004, η Παιδική μας Χορωδία είχε επιλεγεί και συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων – Αθήνα 2004 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Την χορωδία διεύθυνε η κ. Ανέλια Στεφάνοβα, ενώ στο πιάνο συνόδευσε η κ. Δήμητρα Αποστολίδου.,
Το Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 μ. μ., το μικτό τμήμα του συλλόγου μας συμμετείχε στη Πασχαλινή Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» στα Ιωάννινα και διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Το πρώτο μέρος περιελάμβανε δύο έργα του  Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: την Συμφωνία αρ.7  αλεγκρέτο, και το Κοντσέρτο αρ.1 για πιάνο. Σολίστ, στο πιάνο, η Ελένη Κολιού.
        Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τα Πάθη κατά Ματθαίον του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με σολίστ τους  Ντίνα Στράνη, άλτο, και Γιώργο Ματθαιακάκη, βαρύτονο. Στο ρόλο του ευαγγελιστή ήταν ο Βασίλης Σιάφης. Συμμετείχαν επίσης  οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων καθώς και του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων. Την διδασκαλία των χορωδιών επιμελήθηκε ο Βαλεντίν Στεφάνωφ και την Μουσική Διεύθυνση είχε ο Φοίβος Παπαδόπουλος.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και στην Πρέβεζα, το δεύτερο μέρος της Πασχαλινής Συναυλίας  με τους ίδιους συντελεστές  την Κυριακή των Βαΐων (24 Απριλίου 2016) στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
 Την εκδήλωση διοργάνωσαν η χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», ο Δήμος Πρέβεζας, η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης καθώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Ήταν πραγματικά κάτι το ξεχωριστό αφού για πρώτη φορά διοργανώθηκε μια τέτοια εκδήλωση στον Ιερό Ναό η οποία πραγματικά καθήλωσε το κοινό, που ιδιαίτερα συγκινημένο με το τέλος της εκδήλωσης επευφήμησε τους συντελεστές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους αυτούς που συνετέλεσαν στην υλοποίηση της ανωτέρω εκδήλωσης και συγκεκριμένα:
•       Τον Μητροπολίτη Πρέβεζας, κ. κ. Χρυσόστομο για την  αμέριστη συμπαράστασή του και την συναίνεσή του για τη  χρησιμοποίηση του Ι. Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
•       Τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.
•       Τον ιερέα π. Γεώργιο Καραφάτη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι. Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρέβεζας.
•       Τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας.
•       Το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας».
•       Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
•       Τη διεύθυνση και τη διοίκηση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών.
•       Τη διεύθυνση και τη διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.
•       Τη διεύθυνση και τη διοίκηση του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων.
•       Όλα τα μέλη της συμφωνικής ορχήστρας, καθώς και όλους τους χορωδούς.
•       Τα ΜΜΕ που αποτέλεσαν χορηγούς επικοινωνίας και μας στηρίζουν αμέριστα όλα αυτά τα χρόνια
Και φυσικά όλους εσάς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζετε έμπρακτα το έργο της χορωδίας μας.
Δεχθείτε τις ολόθερμες ευχές μας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.
Μετά τιμής,
Το Δ. Σ. της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites