Ξεκίνησε η συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από το ΠΑΜΕ Πρέβεζας

Πλατιά σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μάρτη, στο εργατικό κέντρο Πρέβεζας, μετά από σχετικό κάλεσμα της γραμματείας ΠΑΜΕ Πρέβεζας, με θέματα :
– Προετοιμασία – οργάνωση της 48ωρης απεργίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο
–  Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, το ξεριζωμό και την προσφυγιά. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες.
Την κεντρική εισήγηση στη σύσκεψη έκανε, εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Μισηρλής, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Ν. Πρέβεζας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:
«Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και το «κουαρτέτο», προκειμένου να κλείσει η περιβόητη «αξιολόγηση» είναι σίγουρο ότι θα φέρουν αντιλαϊκά μέτρα, νέας και παλιάς κοπής, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου.
Από ό,τι φαίνεται, το τελικό κείμενο που θα έρθει για ψήφιση στη βουλή θα είναι αρκετά χειρότερο από την αρχική πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Σε κάθε περίπτωση δηλώνεται από κάθε πλευρά ότι θα τηρηθούν μέχρι κεραίας οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που ψήφισε το καλοκαίρι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ.
Έρχεται νέα φοροληστεία, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, ομαδικές απολύσεις, νέος συνδικαλιστικός νόμος και προσπάθεια κατάλυσης κάθε συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης.
Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα με 48ωρη γενική απεργία, όταν και αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο – έκτρωμα, που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Έχουμε ως παρακαταθήκη τους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος, τα συλλαλητήρια, τις τρεις απεργιακές μάχες, τις καταλήψεις, το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, με κορωνίδα την απεργία στις 4 του Φλεβάρη και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε κάθε γωνιά της χώρας.
Το τελευταίο διάστημα φάνηκε ξεκάθαρα η τεράστια δύναμη που έχει η κοινωνική συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίας αγροτιάς, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, όταν αυτή στρέφεται ενάντια στον πραγματικό μας αντίπαλο, κυβέρνηση – εργοδοσία – ΕΕ, όταν στρέφεται ενάντια στις συμβιβασμένες – ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, σε άλλα σωματεία και ομοσπονδίες που χρόνια παίξανε και συνεχίζουν να παίζουν έναν πολύ βρώμικο ρόλο, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Μόνο έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις για αναζωογόνηση και ανασύνταξη του κινήματος, για να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα και να καθυστερήσουμε παλιά, για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια, για συνολικές ανατροπές στην κοινωνία προς όφελος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, για μια άλλη κοινωνία και έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου ο λαός θα είναι ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός που βάζουν τα ταξικά σωματεία στην περιοχή, προκειμένου να προετοιμαστεί με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους η 48ωρη απεργία περιλαμβάνει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:
– Σάββατο 19 Μάρτη, εξόρμηση στη λαϊκή αγορά στο γήπεδο για προπαγάνδιση της απεργίας
– Δευτέρα 21 Μάρτη, σύσκεψη στον Ωρωπό, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας
– Παρόμοιες συσκέψεις θα προγραμματιστούν και στη Φιλιππιάδα και το Καναλάκι
– Τρίτη 22 Μάρτη, ανοιχτή συνέντευξη τύπου
– Πέμπτη 24 Μάρτη, 7:00 το απόγευμα, συγκέντρωση – συλλαλητήριο στη Θεοφάνειο, για το προσφυγικό
– Με την ανακοίνωση ότι το νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, πικετοφορίες στις γειτονιές της Πρέβεζας
– Την επόμενη μέρα, εξορμήσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, για πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, για την αναγκαιότητα καθολικής συμμετοχής στη 48ωρη απεργία.
– Την 1η μέρα της 48ωρης απεργίας, συγκέντρωση στο Φόρο, στις 10:00 το πρωί.
– Τη 2η μέρα της απεργίας, συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.»


Στη συνέχεια, έγινε αναφορά, από την Εύη Πάρλα, αντιπρόεδρο του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και μέλος της Διοίκησης του ΕΚ, για τις θέσεις και το πλαίσιο που βάζει το ταξικό κίνημα για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις αποφάσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, το ξεριζωμό και την προσφυγιά και την καλύτερη οργάνωση της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που έχουν έρθει στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ξεκίνησε και η συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Συνεχίζουμε να Συγκεντρώνουμε υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες κάθε μέρα
11:00-13:00 και 18:00–21:00, στα γραφεία του συνδικάτου Οικοδόμων, στο εργατικό κέντρο
(τηλέφωνα επικοινωνίας : 6945934980 και 6974342574)


Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες
  • Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
  • Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.
  • Κουταλάκια – πιρούνια – πιάτα – ποτήρια μιας χρήσης.
  • Εσώρουχα ανδρικά – γυναικεία – παιδικά, κάλτσες ανδρικές – γυναικείες – παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.
  • Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites