Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Πρέβεζας στην Θεοφανειο

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8:00 μ.μ.  ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ
Υψώνουμε φωνή αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Υψώνουμε μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων, που γεννά τους πολέμους, τον ξεριζωμό και την ξενιτιά, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που πνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, χωρίς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες


Φέρανε στην περιοχή μας εκατοντάδες ξεριζωμένους να ζήσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα, σε άθλιες συνθήκες. Θα αφήσουν μικρά παιδιά να γεννιούνται και να μεγαλώνουν μέσα στη βροχή, στις λάσπες και τα κουνούπια, χωρίς καμία κρατική φροντίδα, έρμαια των κάθε λογής ΜΚΟ.


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο κλείσιμο των συνόρων και στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας. Δε δίστασε να ζητήσει μέχρι και την εμπλοκή των φονιάδων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, υπονομεύοντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η Ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, εμπλέκουν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις.


Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει ο κοινός εχθρός, τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα που πάνω στις δικές μας πλάτες και ζωές αυξάνει τα κέρδη του.


Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Μέχρι τότε να διαμένουν προσωρινά σε αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που θα τους παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια με την ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να κλείσουν οι βάσεις.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Η πολιτική που δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι η ΙΔΙΑ που σε όλες τις χώρες της ΕΕ μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Αν τολμήσουν να φέρουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, να μην περάσει το νομοσχέδιο – λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιλέχθηκε για τη βρώμικη δουλειά, για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας που δεν μπορούσαν ή δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Με τα ίδια ακριβώς εκβιαστικά διλλήματα, τα ίδια επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων ετοιμάζεται να φέρει το νόμο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση παρά τον γενικό ξεσηκωμό.


Ακολουθούν τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς, απαγόρευση απεργιών και περιορισμό συνδικαλιστικής δράσης, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί και ο κατάλογος των θυσιών για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου δεν έχει τέλος.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!! Σημαίνουμε συναγερμό παντού! Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Οργανώνουμε παντού την πάλη μας! Υψώνουμε τη φωνή και τη γροθιά μας. Προετοιμάζουμε 48ωρη απεργία για να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο!


Δε διορθώνεται! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Μόνο ανατρέπεται!


Να αποτρέψουμε:
  • Τον νόμο – πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
  • Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
  • Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
  • Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.


Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!


Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ,

στις 29 Μάρτη στη Θεοφάνειο στις 8 το απόγευμα!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites