Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας ξεναγοί στο Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης

Οι μαθητές του τμήματος Γ3 του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας υλοποιούν κατά το σχολικό έτος 2015-16  ένα συνεργατικό εκπαιδευτικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Ας υιοθετήσουμε ένα Αρχαίο Θέατρο  ». Τα υπόλοιπα σχολεία της σύμπραξης είναι 1.) Αρσάκειο Ιωαννίνων 2.) Αρσάκειο Εκάλης 3.) Αρσάκειο Τιράνων και 4.) Γυμνάσιο IISS “O.M. Corbino”, Siracusa – Ιταλία . Οι μαθητές υλοποιούν ποικίλες δραστηριότητες γνωριμίας και εξοικείωσης με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα θέατρα τους με στόχο μεταξύ άλλων και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε τοπικό , εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο  διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όλα τα θέατρα που έχουν υιοθετηθεί είναι αρχαία ελληνικά Θέατρα , κτισμένα κυρίως τον 4ο αιώνα Π.Χ. Επίσης συνεργάζονται με το ΔΙΑΖΩΜΑ και ενώνουν τις δυνάμεις τους για ανάδειξη και αποκατάσταση των Αρχαίων θεάτρων . 
 Στο πλαίσιο αυτό σήμερα οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου ξενάγησαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και στο θέατρο της (που έχουν υιοθετήσει ) τους συμμαθητές τους από το Αρσάκειο Ιωαννίνων, . Οι μικροί ξεναγοί παρά τη βροχούλα που έπεφτε έφεραν εις πέρας το έργο τους με επιτυχία . Οι συνεργάτες μας από το Αρσάκειο παρουσίασαν και αυτοί ένα ρητορικό αγώνα και καταχειροκροτήθηκαν. Με ανυπομονησία περιμένουμε τώρα την επίσκεψη μας στα αρχαία Γίτανα της Θεσπρωτίας , όπου είναι η σειρά των μαθητών του Αρσακείου να μας ξεναγήσουν στο θέατρο που έχουν υιοθετήσει  και συνεχίζουμε τις δράσεις μας μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους .
 
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ( Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί )
Βαρβάρα Ζαντραβέλη
Δήμητρα Γουβιά

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites