Οι Γιατροί της Πρέβεζας στο πλευρό των προσφύγων

Εικοσιένα γιατροί και νοσηλευτές  του κοινωνικού ιατρείου Πρέβεζας, γιατροί ιδιώτες και γιατροί του νοσοκομείου Πρέβεζας πήγαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο “Πετροπουλάκη” στην Φιλιππιάδα όπου εξέτασαν πολλούς πρόσφυγες που είχαν ανάγκη.

 Οι συνθήκες σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν ήταν τριτοκοσμικές. “Βρεθήκαμε σε ένα ερείπιο που το ονόμασαν ιατρείο το οποίο ήταν το παλιό Διοικητήριο.Χωρίς πόρτες  και χωρίς παράθυρα . Βάλαμε ναύλον στα παράθυρα , κουβέρτες στις πόρτες για να φτιάξουμε υποτυπώδη ιατρεία. Χωρίς νερό και ρεύμα.  Το στρατόπεδο είναι στημένο εντελώς πρόχειρα και τώρα στήνονται σιγά σιγά οι υποδομες. Η αεροπορία κάνει οτι μπορεί αλλά δεν φτάνει. Η περιφέρια και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι απούσες ή μάλλον πέρασαν για να φωτογραφηθούν. Μαζί και οι δύο βουλευτές. Εξετάσαμε πενήντα άτομα κυρίως μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες με προβλήματα από τον πόλεμο. Ακούσαμε συγκινητικές ιστορίες τραυματισμών από τις βόμβες. Τους δώσαμε αρκετά φάρμακα από το κοινωνικό ιατρείο και καταγράψαμε τις ανάγκες του Είχαμε όλες τις ειδικότητες. Κανονίσαμε να τους επισκεπτόμαστε τακτικά  Δεν περιμένουμε την  πληρωμένη αδρά βοήθεια των ΜΚΟ. Θα κάνουμε και πολίτικες παρεμβάσεις να ανοίξουν τα σύνορα και να πάνε οι πρόσφυγες οπου επιθυμούν ή να μείνουν εδώ εφόσον το θέλουν .” μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο καρδιολόγος κ. Νίκος Λιβιεράτος.

 Το κέντρο επισκέφθηκαν ένας παιδίατρος,μια πνευμονολόγος, ένας καρδιολόγος ,μία  παιδοψυχίατρος,ένας ψυχίατρος, ένας ορθοπεδικός, ένας γυναικολόγος  και μια οδοντίατρος ενώ τους γιατρούς συνόδευσαν αρκετές νοσηλεύτριες  από το νοσοκομείο και πολλοί αλληλέγγυοι πολίτες από την αντιρατσιστική πρωτοβουλία .

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites