Η Λαϊκή Συσπέιρωση Δήμου Πάργας για το Προσφυγικό

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ 3/3/2016
To ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή και με κάθε ευκαιρία  έχουν καταθέσει την θέση τους σχετικά με το προσφυγικό και την πολιτική της ΕΕ για αυτό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την στήριξη και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  αντιμετωπίζει το προσφυγικό με ένταση των κατασταλτικών μηχανισμών όπως η FRONTEX .Είναι χαρακτηριστικές οι αποφάσεις  της τελευταίας συνόδου κορυφής, οι οποίες μάλλον θα αυξήσουν παρά θα μειώσουν τους νεκρούς  πρόσφυγες στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με όπλο  την εξασφάλιση πάμφθηνου εργατικού δυναμικού για τα μονοπώλια, «κοιτά στα δόντια» και επιλέγει τους απαραίτητους για την καπιταλιστική αγορά εργασίας πρόσφυγες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η προτίμηση των ίδιων των προσφύγων για την χώρα μετεγκατάστασης τους, από το hot spot  που θα λειτουργεί και θα είναι έγκλειστοι.
Ο κανονισμός του Δουβλίνου είναι αντιδραστικός και μετατρέπει την Ελλάδα και άλλες χώρες υποδοχής  σε σταθμούς συγκέντρωσης μεταναστών.
Το ΝΑΤΟ, από κοινού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ευθύνεται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του «Ισλαμικού Κράτους». Ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες.
Στην πράξη επιβεβαιώνεται ότι το προσφυγικό πρόβλημα χρησιμοποιείται για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της κατάστασης που διαμορφώνει ο πόλεμος στη Συρία, οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Λιβύη κ.α.
Είμαστε αντίθετοι με τα hot spots, που δημιουργούν μόνο συνθήκες εγκλωβισμού. Αν έρθουν μετανάστες στην περιοχή μας, θα καλέσουμε το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να τους στηρίξει με ό,τι χρειάζονται, ρούχα, τρόφιμα, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους. Να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για την καταγραφή και τη μετεγκατάσταση στις χώρες που επιθυμούν, με διαδικασίες που δε θα προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια σε ρατσιστικές, σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής.
Δεν θέλουμε το τόπο μας να μετατρέπεται σε κέντρο ταλαιπωρίας των ξεριζωμένων ,εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας των υποδομών και εξοπλισμού. Ούτε να μετατρέπεται σε χώρο εκμετάλλευσης  των προσφύγων από διάφορα κυκλώματα.
Η Δημοτική Αρχή δεν τολμά να διαφωνήσει στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εφαρμόζει απαρέγκλιτα όταν συντάσσει φορομπηχτικούς προϋπολογισμούς, όταν περικόπτει κονδύλια από τις δομές Πρόνοιας, όταν δεν προσλαμβάνει εργαζόμενους και ιδιωτικοποιεί  υπηρεσίες, όταν δεν ανανεώνει συμβάσεις, όταν απολύει εργαζόμενους.

Η Δημοτική Αρχή δεν διαφωνεί με την δημιουργία hot spot ,δεν διαφωνεί με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, δεν αντιτάσσεται στον  ρόλο του ΝΑΤΟ .
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ συμφωνεί σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο δήμο με της παρακάτω προϋποθέσεις:
• Να δημιουργηθούν κατάλληλοι, ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς, ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.


• Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.
• Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
• Όχι στα hot-spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών-μελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν. 
• Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση-υποδοχή-περίθαλψη-φιλοξενία-μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία τους στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
• Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
• Έξω η Frontex το ΝΑΤΟ και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 4/3/2016)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites