Όποιος φοβάται την πραγματική κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού είναι υπόλογος!


Άρθρο του Σωτήρη Νουσια

Κύριοι μεγαλοσχήμονες, μεγαλομέτοχοι και γραφειοκράτες κυβερνητικοί υπουργοί και λοιποί, αν δεν χρειάζεστε το ποδόσφαιρο και το χρησιμοποιείτε για προσπορισμό κερδών και πολιτική ρεκλάμα, άλλο τόσο δεν σας  έχει ανάγκη και εκείνο. Ειδικά  από την στιγμή που μερικοί από εσάς βάσει αποφάσεων ανακριτών και εισαγγελέων δεν θα έπρεπε μέχρι τουλάχιστον να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις σας να περνάτε ούτε απ’εξω από ποδοσφαιρικό γήπεδο.
 Τελικά όπως φαίνεται μικρό ως καθόλου ρόλο θα παίξει η τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ και το προβλεπόμενο πρόστιμο που απορρέει εξ’αυτής σύμφωνα με τον νόμο Κοντονή και τα τακτικά αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.Αν συνυπολογίσει κάποιος και την εκπεφρασμένη γνώμη του Ιβάν Σαββίδη για μη συνέχιση συμμετοχής στο θεσμό του κυπέλλου και κατ’επέκταση στο νοσηρό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μια άποψη που έρχεται να «δέσει» με τις δηλώσεις του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία περί διάλυσης του αθηνοκεντρικού κατεστημένου που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην. Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο από το 1996 και μετά είναι πεντακάθαρα. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ λειτουργεί ποδηγετούμενο από τις βουλές και τα οικονομικά συμφέροντα του κάθε μονοκράτορα. Είτε αυτός λέγεται Κόκκαλης, είτε Πατέρας(έστω για λίγο διάστημα) είτε Μαρινάκης από το 2010 και μετά. Είτε αρέσει αυτό στους ασχολούντες με τα αντίστοιχα ρεπορτάζ είτε όχι. Είτε δουλεύουν ως υπάλληλοι στις παραπάνω ΠΑΕ είτε είναι οπαδοί και παρακολουθούν όλο αυτό το θέατρο σκιών επι μια εικοσαετία.
 Αναπάντητα ερωτήματα μιας εικοσαετίας  και βάλε…
Τα ερωτήματα χάσκουν και απορούν αμείλικτα έπειτα από τις προγραμματικές εξαγγελίες τις κυβέρνησης για κάθαρση και τερματισμό της ανομίας και της διαπλοκής που κυριαρχεί στον χώρο του ποδοσφαίρου.`1.Απο ποιόν δέχεται απειλές και εκβιάζεται ή γίνεται απόπειρα να χρηματιστεί ο Σταύρος Κοντονής ;2. Ποιοί είναι οι στρατοί των προέδρων των ΠΑΕ που εκβιάζουν την κυβέρνηση κατά δήλωση επίσης του υπερ-υπουργού αθλητισμού.3. Από πότε μια ΠΑΕ κατηγορεί ως συμμετέχοντες σε εγκληματική οργάνωση και συνεργούς λειτουργούς της δικαιοσύνης(ανακοίνωση ΠΑΕ Ολυμπιακος έπειτα από τον αγώνα με ΑΕΚ λίγο καιρό πρίν) χωρίς να επιβάλλεται ούτε το παραμικρό πειθαρχικό μέτρο προς αποκατάσταση έστω κάποιων ισορροπιών..;
4.Πότε θα εφαρμοστεί ο νόμος Κοντονή επί ίσοις όροις σε όλα τα γήπεδα ανεξάρτητα με τις ομάδες που συμμετέχουν.
  1. Γιατί ο κύριος Συναδινός δεν αίρει την νομιμότητα της ΕΠΟ ως γενικός γραμματέας όταν του παρέχει το δικαίωμα ο νόμος Κοντονή εφόσον προκύπτουν για πρόσωπα του Δ.Σ κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
  2. Πότε θα αλλάξει το νομικό καθεστώς αναγνώρισης των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών ώστε να μετατραπούν σε λέσχες φιλάθλων;
  3. Πότε θα ελεγχθούν όλα τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία όλων των αθλητικών ανωνύμων εταιριών;
  4. Πότε θα εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Βέβαια για να είμαι ακριβοδίκαιος θα πρέπει να αναγνωρίσω στον Υφυπουργό Αθλητισμού αλλά και Δημόσιας Τάξης πως έχουν την πρόθεση να πατάξουν την βία καθώς για πρώτη φορά στα αθλητικά και ποδοσφαιρικά χρονικά εξάρθρωσαν εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από 19 άτομα τα οποία θα ελεγχθούν ποινικά σε βαθμό κακουργήματος για τις πράξεις που τα βαρύνουν.
Πράξεις που τέλεσαν μέσα κι έξω από τα γήπεδα με πρόφαση ή και χωρίς. Είναι μια αρχή. Θα πρέπει όμως να κατάλαβαν και οι προαναφερθέντες Υπουργοί αλλά και συνολικά η κυβέρνηση, πως οι νόμοι και οι εξαγγελίες αν δεν συνοδεύονται από την απαραίτητη πυγμή, αποφασιστικότητα με γνώμονα την ισονομία απέναντι σε όλους αποτελούν κενά και άγραφα χαρτιά.Άδειες και κούφιες ρητορίες. Η δημοκρατία στέκει ψηλότερα από αξιώματα, οικονομικά συμφέροντα και ολιγάρχες.Αυτή πρέπει να είναι ο μόνος φάρος και οδηγός μιας κυβέρνησης που θέλει να είναι κι όχι να λέγεται αριστερή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites