MAZIKΗ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα

Συντεταγμένη και μαζική ήταν ακόμα μία απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα.

 Δεκάδες τρακτέρ άφησαν για λίγο το μπλόκο του Λούρου και κατέβηκαν στην Πρέβεζα δίνοντας ξεχωριστό τόνο στην σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το οποίο για ακόμα μία φορά πραγματοποίησε διαφορετική πορεία από τα υπόλοιπα Σωματεία.

 Το σημείο προσυγκέντρωσης ήταν στο Φόρο, ενώ η μεγάλη πορεία κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας,όπου φώναξα το μεγάλο ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτό Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Στη συγκέντρωση καλούσαν τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Οικοδόμων, των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού, των συνταξιούχων ΙΚΑ και των Οδηγών. Επίσης αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας, το συντονιστικό του αγροτικού μπλόκου στο Λούρο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας, ο σύλλογος Γυναικών.
Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν από νωρίς το πρωί τη μάχη στο χώρο της συγκέντρωσης όπου με συνθήματα και αγωνιστικά – εργατικά τραγούδια προπαγάνδισαν την απεργία και απεύθυναν μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ μετά από παρέμβαση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας έκλεισαν τα σουπερμάρκετ Μασούτης, Καρφούρ – Μαρινόπουλος και Βασιλόπουλος.
Λίγο πριν την έναρξη των ομιλιών κατέφθασαν στο χώρο, με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι οποίοι εδώ και αρκετές μέρες δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα στο μπλόκο του Λούρου, μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας.
  Σύντομους χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απεύθυναν, ο Σταύρος Αμάραντος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας – Λευκάδας, ο Μιχάλης Πρίσκας, εκ μέρους της επιτροπής αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Πρέβεζας, ο Τάσος Κοντομίχης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας κσι ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΑΣΥ. Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση, εκ μέρους της γραμματείας ΠΑΜΕ Πρέβεζας, πραγματοποίησε η Εύη Πάρλα, αντιπρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.
Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, με την οποία ενώθηκαν στα παλιά ΚΤΕΛ και οι μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν με το δικό τους μπλοκ μέσα από το συντονιστικό αγώνα σχολείων Πρέβεζας.        
Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα από την επιτροπή του μπλόκου του Λούρου, με το οποίο απαιτούσαν να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.
Η γραμματεία ΠΑΜΕ Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους , βιοτέχνες, επιστήμονες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης -ΕΕ– μονοπωλίων, στηρίζοντας όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα γίνουν από το ταξικό κίνημα στην περιοχή το επόμενο διάστημα, όπως και να δείξουν έμπρακτα και καθημερινά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τους αγρότες που αγωνίζονται καθημερινά στο μπλόκο του Λούρου ενάντια στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites