Επίσημη παρουσίαση για 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ


Τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», παρουσιάστηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τον Υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα και τον Ειδικό Γραμματέα ΕΚΤ, Γιώργο Ιωαννίδη.

Τα τέσσερα προγράμματα απευθύνονται σε μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, σε επιχειρήσεις που επιχειρούν να μπουν στις νέες αγορές, σε νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και σε άνεργους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας επαίδευσης.
Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε 4 βασικές διαφορές των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ σε σχέση με το προηγούμενο: Πρώτον, τα προγράμματα αποτυπώνουν το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, που εστιάζει σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία και ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογική διάσταση του όλου σχεδιασμού. Δεύτερον, για τη σύνταξή τους έχει προηγηθεί διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της. Τρίτον, προάγεται η νεοφυής επιχειρηματικότητα μέσω μιας στρατηγικής που κινείται σε 3 άξονες, που αφορούν τη χρηματοδότηση των εγχειρημάτων, την καλλιέργεια του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού για την προσαρμογή στο νέο καινοτομικό περιβάλλον. Τέταρτον, ενισχύονται οι διαδικασίες διαφάνειας και δημόσιου ελέγχου.
Ο Υφυπουργός μίλησε για τη φιλοσοφία και τη συμβολή των νέων προσκλήσεων στην αύξηση της πραγματικής απασχόλησης, με σκοπό τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Αναφέρθηκε, επίσης, στις καινοτόμες αλλαγές που εισάγονται στο επίπεδο της διευκόλυνσης των ενδιαφερόμενων και της διαφάνειας στις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης.
«Στη νέα προγραμματική περίοδο εστιάζουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που αυτά θα δημιουργήσουν στην πραγματική οικονομία: νέες θέσεις εργασίας, εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών, στήριξη νέων παραγωγικών δομών και επιχειρήσεων. Οι τέσσερις νέες προσκλήσεις δίνουν το στίγμα αυτής της νέας συνολικής λογικής», τόνισε ο Υφυπουργός.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός αναφέρθηκε στην απολύτως επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στα καινούργια προγράμματα ΕΣΠΑ έχει ενισχυθεί ο Τουρισμός, με έμφαση στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Ευχαρίστησε τα στελέχη του Υπουργείου για όλη τη δουλειά που έγινε αλλά και για την αύξηση του προϋπολογισμού των προγραμμάτων Τουρισμού κατά 20 εκατ. ευρώ, που συμφωνήθηκε πρόσφατα. Τέλος, προανήγγειλε ότι και στον δεύτερο γύρο προσκλήσεων θα υπάρχουν δράσεις για τον Τουρισμό.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ για το 2022

14/09/2021, 10:00 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας : «το υπουργείο Οικονομικών θα είναι κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί»

08/02/2021, 10:33 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 26 Φεβρουαρίου ανοίγουν οι 24 δόσεις για οφειλές προς την Εφορία

03/02/2020, 12:05 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού 2020 : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

09/01/2020, 12:28 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά θα γίνονται οι δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου

03/01/2020, 11:25 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα προχωρήσουν οι τράπεζες στις προμήθειες

31/10/2019, 9:28 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 4 δις ευρώ στις 120 δόσεις

08/10/2019, 11:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites