Εγκατάσταση Γεωργικού Μετεωρολογικού Σταθμού στην Πρέβεζα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας
Εγκαταστάθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Πρέβεζας, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεωργικός Μετεωρολογικός Σταθμός (ΓΜΣ) για την παρακολούθηση των μετεωρολογικών δεδομένων της περιοχής.
Ο Σταθμός εγκαταστάθηκε στον χώρο του πρώην ΚΕΓΕ στη Σκαμνούλα, που ανήκει στο Υπουργείο, με συνδρομή και της Περιφέρειας η οποία διαμόρφωσε το χώρο και κατασκεύασε την περίφραξη.
Η εγκατάσταση του Σταθμού θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί:
1. Είναι η πρώτη φορά που εγκαθίσταται ένας δημόσιοςμετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή της Πρέβεζας και μάλιστα πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό της πόλης. Μέχρι τώρα ο πλησιέστερος δημόσιος μετεωρολογικός σταθμός ήταν της αεροπορικής βάσης του Ακτίου, μίας περιοχής όμως της οποίας το μικροκλίμα διαφέρει σημαντικά από αυτό της Πρέβεζας.
2. Τα δεδομένα που θα καταγράφει θα είναι διαθέσιμα δωρεάν, σε οποιονδήποτε τα ζητήσει, για ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς ή άλλους σκοπούς.
3. Έχει τη δυνατότητα παροχής εξειδικευμένων μετρήσεων που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, καθώς και δυνατότητα πρόγνωσης μετεωρολογικών συνθηκών και εκτίμησης επικινδυνότητας για προσβολή από διάφορες ασθένειες.
4. Διαθέτει όργανο μέτρησης της ηλιακής ακτινοβολίας (πυρανόμετρο) το οποίο σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών.
Ήδη, σε επόμενο στάδιο, μελετάται από τις αρμόδιες  υπηρεσίες η εγκατάσταση και άλλων σταθμών, σε άλλες περιοχές του Νομού Πρέβεζας, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των καλλιεργειών του Νομού.
Ο Σύλλογός μας έχει πρόσβαση στα δεδομένα του Σταθμού και ήδη εξετάζουμε τρόπους για την δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων μέσω του ιστολογίου, είτε  online σε πραγματικό χρόνο είτε περιοδικά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites