Η Πανελλήνια Ένωση Γαστρονομίας Ξεκινά από την Ήπειρο – Αιτήσεις για Chef!

Η Πανελλήνια Ένωση Γαστρονομίας Ξεκινά από την Ήπειρο – Αιτήσεις για Chef!

Η ΕΝΩΣΗ Γαστρονόμων Ελλάδας  με αφετηρία την Ήπειρο  Είναι ένας σύλλογος που απαρτίζεται από αξιόλογους Αρχιμάγειρες, Μάγειρες, Αρχιζαχαροπλάστες, Ζαχαροπλάστες, Καθηγητές τουριστικών σχολών και γενικότερα ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλάδο της Γαστρονομίας και με τον τουρισμό της Ελλάδας.

 Μερικοί από  τους σκοπούς της Ένωσης είναι η ανάδειξη, υποστήριξη των τοπικών προϊόντων  (φαγητών – ποτών), να γίνει καταγραφή τοπικών συνταγών και φαγητών με σκοπό την διαφύλαξη της τοπικής κουλτούρας και πολιτισμού, ενημερώσεις προβολές των τοπικών προϊόντων ,εκπαίδευση σε συνεχές επίπεδο και επιμόρφωση για την σωστή εφαρμογή της παραδοσιακής γαστρονομίας, παρουσία και συμμετοχή σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα με προτεραιότητα ευπαθείς ομάδες και παιδιά.
Τρεις εκδηλώσεις σε μόλις ένα “μήνα ζωής “και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Προγραμματισμός Εκδηλώσεων -Δράσεων της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος για το 2016

•Για τις 6 Φεβρουαρίου 2016 σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ Νέων Αγροτών του νόμου Ιωάννινων η ΕΝΩΣΗ Γαστρονομίας Ελλάδος ( Ηπείρου ) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την μαγειρική αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και την παράθεση εδεσμάτων με αυτά ( μπουφέ).

•Στα μέσα Φεβρουαρίου σε συνεργασία με ομάδα μελών της Ένωσης Γαστρονομίας που δραστηριοποιούνται στον νομό Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την παρουσίαση τοπικών προϊόντων.

•Επίσης σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης σε συνέχεια των επαφών θα ανακοινωθεί ημερομηνία με γιορτή , διαγωνισμό μαγειρικής και παράθεση συνταγών με αξιοποίηση του Κρόκου Κοζάνης.

•Παρουσία και συμμετοχή στην έκθεση Expotrof που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό ακίνητο ξιφασκίας στο Ελληνικό τις 29/01 με 01/02/2016

• Παρουσία και συμμετοχή στην έκθεση στην Στοκχόλμη Σουηδία σε συνεργασία με το σύλλογο ξενοδόχων Πάργας και τον σύλλογο εστιατόρων Πάργας.

• Μαγειρική για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ σύμφωνα με τα πλαίσια των στόχων της λέσχης και του φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτής.

• Εκδήλωση στα πλαίσια της προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος στην Πάργα (Συμπόσιο )

• Φεστιβάλ “Κερνάμε Ελλάδα” ( σύμφωνα με συζητήσεις και επαφές προσπαθούμε να οριστικοποιήσουμε ημερομηνία γύρω στον Νοέμβριο 2016).

• Εκδήλωση σε παγκόσμιο επίπεδο με την ονομασία ” Όλη η πλατεία μια πίτα ” με τους υπεύθυνους από το βιβλίο Γκίνες για την μεγαλύτερη πίτα που έχει μαγειρευτεί (Ιωάννινα). Εδώ θα χρειαστεί η βοήθεια όλων των φορέων γιατί είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που θα προβάλει την πόλη των Ιωαννίνων και γενικότερα την Ήπειρο σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση πρέπει να γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2016 και να γίνει πόλος έλξης των τουριστών για τις γιορτές που θα ακολουθήσουν.

Για να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω χρειάζεται η συμπαράσταση όλων των συναδέλφων για το λόγο ότι με όλα τα παραπάνω προβάλλεται η Γαστρονομία  της Ελλάδας και τα καλά του τόπου.
Συνεπώς με τα παραπάνω υπάρχουν πολλά κίνητρα και οφέλη για να γίνει κανείς μέλος.

Με την βοήθεια όλων λοιπόν ( συναδέλφων , φορέων , τοπικών αρχόντων, εταιριών , συλλόγων και όλων όσων αγαπούν την Γαστρονομία) σαν μελλοντικό πλαίσιο πρέπει να γίνει καταγραφή των παραδοσιακών τοπικών συνταγών και μέσα από αυτές να υπάρξει μια στερεά βάση για την σύγχρονη γαστρονομία.

Για να γίνετε μέλος της ένωσης παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα που θα βρείτε εδώ: http://epirusevents.gr/enosi-gastronomias-ellados-gaog-eu/

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6987373756


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites