Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στον Λούρο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας,  στην  συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  4Η  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του  κάτωθι ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το  Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας , εκφράζει την πιο κατηγορηματική   αντίθεσή του    στο σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου για τους παρακάτω λόγους:

1.  Ο Λούρος αποτελεί αστικό κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής  αποτελούμενο  από  15 χωριά  που εξυπηρετούνται καθημερινά σ΄ αυτόν.
2.  Λειτουργεί υποκατάστημα Τραπέζης  το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή  και θα κλείσει   σε περίπτωση κατάργησης του Α.Τ Λούρου .
3.  Στο Λούρο λειτουργούν ΕΛΤΑ, ΛΥΚΕΙΟ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ, Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και πολλά καταστήματα.
4.  Διαθέτει δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες (Θρίαμβος Λούρου, Δόξα Ωρωπού, Νίκη Στεφάνης, Ria Sport) καθώς και ομάδες  Μπάσκετ – Βόλεϊ και κλειστό Γυμναστήριο.
5. Υπάρχουν πολλά ορεινά και ημιορεινά χωριά  χωρίς όμορα  Αστυνομικά Τμήματα καθώς και η ευρύτερη περιοχή  του πρώην Δήμου Ζαλόγγου  που ανήκει στο Δήμο μας με περισσότερες από 20 τοπικές κοινότητες.
6.  Ο Λούρος βρίσκεται επάνω στο κεντρικό Εθνικό Δρόμο ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΡΤΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ με  πολύ μεγάλη κυκλοφορία – και δυστυχώς πολλά ατυχήματα κυρίως τους θερινούς μήνες-  λόγω μεγάλης προέλευσης  τουριστών  στις παραλίες της Πρέβεζας.
7.  Τα τελευταία χρόνια η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα  που έχουν να κάνουν  με την αυξημένη και ανεξέλεγκτη  παραβατικότητα (κλοπές, βίαιες συμπεριφορές, ληστείες)  λόγω της ιδιαιτερότητας της σύνθεσης του τοπικού πληθυσμού.
8.    Ο Δήμος μας έχει παραχωρήσει  για την στέγαση του Α.Τ. Λούρου   χώρο στο πρώην Δημαρχιακό Κατάστημα  ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομικά η υπηρεσία .
Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ασφάλεια των πολιτών, των επισκεπτών και των υπηρεσιών καθώς και την περαιτέρω  πληθυσμιακή  και οικονομική συρρίκνωση  της ευρύτερης περιοχής πρώην Δήμου Λούρου  και Δήμου Ζαλόγγου  που ανήκουν στον Καλλικρατικό Δήμου  Πρεβέζης.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς:

α). Υπ. Προστασίας του Πολίτη
β). Βουλευτές  του Νομού
γ). Περιφέρεια  ,

Να άρουν  άμεσα τον εν λόγω σχεδιασμό.

Καθώς και όλους τους κατοίκους  της περιοχής Λούρου, να βρίσκονται  σε εγρήγορση.
Ο Δήμος Πρέβεζας θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την μην  υλοποίηση της  απόφασης του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, για μια δημόσια αστυνομία και μάλιστα καλύτερα στελεχωμένη.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά  ότι είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι  να αγωνιστούμε για την συνέχιση της λειτουργίας του Α.Τ. Λούρου.

Μετά τα παραπάνω πιστεύουμε ότι έχετε πειστεί  όσον αφορά την αναγκαιότητα της παραμονής και της συνέχισης λειτουργίας του Α.Τ. Λούρου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites