Τρίτη, 22/05/2018

Το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών Πρέβεζας άνοιξε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο κατά της Βίας των Γυναικών

«ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»


Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Πρέβεζας   συμμετείχε ενεργά στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα: « Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής  Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Το Συμβουλευτικό είχε ενεργό ρόλο στην διεξαγωγή του Συνεδρίου, διότι ωφελούμενη του Κέντρου  άνοιξε το Συνέδριο με την μαρτυρία της. Η αφήγηση της κακοποιημένης γυναίκας, καθήλωσε το κοινό καθώς ανέφερε πως βίωσε την κακοποιητική σχέση, τους ξυλοδαρμούς, την σχέση με τα παιδιά της και τον ρόλο που έπαιξε το Συμβουλευτικό Κέντρο στην δύσκολή αυτή περίοδο της ζωής της. «Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πρέβεζας θα έλεγα ότι είναι το δεύτερο μου σπίτι, μου έδωσαν λύσεις για τα επαγγελματικά, για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών μου και ταυτόχρονα συνεχίζουν  την δική μου ψυχική ενδυνάμωση», απόσπασμα από την μαρτυρία της.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στο Περιστέρι με αφορμή την ολοκλήρωση της α΄ φάσης του έργου : «Δημιουργία και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας και Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».

Παράλληλα με το Συνέδριο λειτούργησε Έκθεση Παρουσίασης Δράσεων και Πρωτοβουλιών των Αυτοδιοικητικών  Δομών, για τη καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, όπου το Συμβουλευτικό Κέντρο παρουσίασε κάποιες από τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ