Νάρκισος Πρεβέζης Το ξεχασμένο απο τον χρόνο παλιό ελαιοτριβείο .Στέκεται ακόμα

Ένα χωμάτινο μονοπάτι οδηγούσε στο ύψωμα που είναι χτισμένο εδώ και δεκαετίες το παλιό πέτρινο ελαιοτριβείο του Ναρκίσσου (Δήμος Πάργας) . Τα ερείπια από τα χαλάσματα είναι αυτό που συναντά πρωταρχικά το βλέμμα .

Η πέτρα του ελαιοτριβείου καλά λαξεμένη διατηρείτε σχεδόν ανέπαφη, με τα σημάδια του χρόνου να μην είναι τόσο έντονα πάνω της σε σχέση με ότι άλλο την περιτριγυρίζει .

Δίπλα της η εκκλησία του αγίου Δημητρίου με τους με τους πέτρινους ογκώδες σταυρούς να χρονολογούνται στην εποχή της τουρκοκρατίας .Στην αρχή δεν γνώριζα ότι τα δυο αυτά κτήρια είχαν σχέση μεταξύ τους .ούτε καν ο Δημήτρης ο μάγειρας κάτοικος του Νάρκισσου που είχα για βοηθό μου σε αυτό το φωτορεπορτάζ είχε ιδέα.

Αργότερα μάθαμε ότι το ελαιοτριβείο λειτουργούσε μέχρι το 1971 άνηκε στην εκκλησία και οι κάτοικοι της περιοχής πηγαίναν την σοδειά τους εκεί πληρώνοντας αναλογικά κάθε φορά.

Ο συνδυασμός του παλιού ελαιοτριβείου και της Εκκλησίας μαζί με το παλιό νεκροταφείο που βρίσκεται στο προαύλιο της θα ήταν ένας καλός τουριστικός προορισμός αν προσεχθεί με την κατάλληλη ανακαίνιση .Με κάποια απλά πράγματα που δεν θελουν πολύ σκέψη μπορούμε να προβάλουμε την περιοχή.

Αρθρο φωτογραφίες – Λάζαρος Τσάτσος για το fanaripress.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites