Κώστας Μπάρκας: «Κατάντια της ΝΔ να λαϊκίζει πάνω στις ψυχές πνιγμένων παιδιών».Κώστας Μπάρκας: «Κατάντια της ΝΔ να λαϊκίζει πάνω στις ψυχές πνιγμένων παιδιών».


Η πολιτική αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό ζήτημα χτύπησε «κόκκινο» στην πρωινή εκπομπή  «Κοινωνία ώρα MEGA», το πρωί της Παρασκευής, 11 Δεκεμβρίου, στην οποία  είχαν προσκληθεί  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας,  ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η εκπρόσωπος  του Ποταμιού, Αθηνά Δρέττα και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Μεταξύ των θεμάτων που σχολιάστηκαν, το μεταναστευτικό κυριάρχησε. Επιπρόσθετα, αποτέλεσε αφορμή για να ξεδιπλωθεί η συντηρητική ατζέντα της ΝΔ,  η οποία διεκδικεί να «χτίσει» μια «Ευρώπη φρούριο». Μάλιστα,  ο λαϊκισμός και το θράσος της  ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς ο εκπρόσωπός της προσπάθησε να χρεώσει στη κυβέρνηση τους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο, παρομοιάζοντας τη Λαμπεντούζα με το Ελληνικό και τη Μυτιλήνη.
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, ο οποίος τόνισε «Κατάντια της ΝΔ να λαϊκίζει πάνω στις ψυχές πνιγμένων παιδιών».
Ερωτηθείς, για τη διάσταση που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε « Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, δε λύνεται με κραυγές, πρέπει η Ευρώπη να εγκύψει πάνω σ’ αυτό το θέμα».

Share on Google Plus

Γράφει η mypreveza gr

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr